29 / 04 / 2024

Bağcılar'a trafiği rahatlatacak yeni PoliPark!

Bağcılar'a trafiği rahatlatacak yeni PoliPark!

Bağcılar Meydanı yakınında yapılan 48 araç kapasiteli Elektronikmekanik Döner Katlı Otopark Sistemi (PoliPark) hizmete sunuldu. Belediyesinden yapılan açıklamada, ilçede ulaşım sorununu çözmeye yönelik önemli projeler yapıldığı belirtildi.



Bağcılar Meydanı yakınında yapılan 48 araç kapasiteli Elektronikmekanik Döner Katlı Otopark Sistemi (PoliPark) hizmete sunuldu. Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamada, Avrupa otobanı ve havalimanı bağlantı yolları üzerinde bulunan Bağcılar, ulaşım sorununu çözmeye yönelik önemli projelere ev sahipliği yapıyor.


İstanbul'da 755 bin nüfusuyla en kalabalık ilçe olan Bağcılar'da trafiği rahatlatmak amacıyla yeni projeler hazırlanarak hizmete sunuluyor. Avrupa otobanı ve Atatürk Havalimanı aksı üzerinde bulunan Bağcılar'da yeni bağlantı yolları, alt geçitler, katlı kavşak ve otoparklar inşa ediliyor. Güneşli, İnönü ve Evren mahallelerinde, Engelliler Sarayı ve Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki otoparklar da araç sahiplerine hizmet veriyor.


Metropollerde otopark sıkıntısı yaşayan tüm yerlerde, trafiği rahatlatan, otopark problemine ekonomik ve güvenilir çözüm sağlayan Elektronikmekanik Döner Katlı Otopark Sistemi (PoliPark), ilçede birçok noktada hizmet vermeye başladı.  Bağcılar Meydanı yakınında inşaatı tamamlanan 48 araç kapasiteli PoliPark da hizmete sunuldu. Bu arada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçedeki araç trafiğini azaltacak proje olarak yürütülen Demirkapı Katlı Otopark ve Pazar Yeri kompleksinin inşaatı da devam ediyor.


Toplam 13 bin 336 metrekarelik bir alana sahip üç katlı otopark ve 343 araç kapasiteli olması planlanan kompleksin teras katında ise 3 bin 334 metrekarelik bir alan pazar yeri olarak kullanılacak. Yine, pazarın kurulmadığı günlerde de bu alan otopark alanı olarak halkın hizmetine tahsis edilecek.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, önemli bağlantı yolları ve Atatürk Havalimanı ile sanayi bölgelerine yakın olan ilçede yoğun araç trafiği yaşandığını belirtti.


Güvenli adımlarla yürüttükleri Kentsel Dönüşüm Projesi ile otoparklı yaşam alanları inşa ettiklerini vurgulayan Çağırıcı, Bağcılar-Zeytinburnu tramvay hattı ve Başakşehir-Bağcılar-Kirazlı-Otogar metro hatlarının hizmete girmesinin ardından, 18 kilometrelik Mecidiyeköy-Kağıthane-Alibeyköy-Mahmutbey arasındaki ikinci metro hattının heyecanını yaşadıklarını vurguladı.


Çağırıcı, Bakırköy İDO-Bağcılar-Kirazlı metro hattının 2017'de hizmete girmesiyle Bağcılar'ın yaklaşık 50 kilometrelik metro ağına kavuşacağını ifade ederek, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve emeği geçen herkese teşekkür etti.


Radikal


Geri Dön