01 / 05 / 2024

Bağcılar'da Çanakkale Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi müzesi açıldı!

Bağcılar'da Çanakkale Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi müzesi açıldı!

Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi'nin açılışı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımıyla yapıldı. Son yıllarda yerli ve yabancı iş adamlarının yatının yaptıkları Bağcılar ilçesi artık cazibe merkezi olarak biliniyor.



Bağcılar Belediyesi'nin tüm kurum ve kuruluşların yanı sıra STK'larla birlikte hayata geçirdiği projeler dikkat çekiyor. Kısa sürede tamamlanan projeler hem mimariye hem de sosyal ve kültürel yaşama yönelik olarak ilçe sakinlerinin hizmetine sunuluyor. 


Avrupa'da bile az sayıda örneği bulunan Engelliler Sarayı ve Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezleri'nin hayata geçirildiği Bağcılar'da yine bir ilk yaşandı. Sarıkamış Muharebelerinde, Balkan, Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarında şehit düşen Mehmetçikleri anmak için önemli etkinliklere imza atan Bağcılar Belediyesi anlamlı bir projeyi daha hayata geçirdi. Türkiye'de bir ilk olarak Çanakkale Savaşı ile Sarıkamış Şehitlerine ithaf edilerek tasarlanan Evren Mahallesi Cami Yolu Caddesi üzerinde inşa edilen 'Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi' kısa süre önce Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katıldığı törenle hizmete açıldı. Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi'ndeki kafeterya alanı 265 metrekarelik alandan oluşuyor. Sosyal tesisleri, parkı ve peyzajıyla dikkat çeken bina 810 metrekarelik kullanım alanına sahip. 

Orijinal materyaller bölümünde 99 yıl önce savaşta kullanılan bir evrak çantasının iç bölümünde bulunan Mehmetçiğe ait bir tutam ince örülmüş saç da sergileniyor. 


"CEFASINI ÇEKEN SEFASINI SÜRECEK"

 Bağcılar Belediye Başkanı ve AK Parti Bağcılar Belediye Başkan Adayı Lokman Çağıncı'nın, "İlçenin cefasını çeken sefasını sürecek" şiarıyla başlattığı Kentsel Dönüşüm Projesi de ilçe sakinlerinin büyük desteğiyle devam ediyor. İlçede, Göztepe, Kemalpaşa, Demirkapı, Evren, İnönü, Merkez, Sancaktepe ve Çınar Mahalleleri'nin bir kısmı kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edildi. Yaklaşık olarak 8 bin bina 24 bin de bağımsız (bir binadaki daire sayısı) yenilenecek. 

Okulların yenilenmesi amacıyla bir yılda okullara 50 trilyon lira para ödediklerini belirten Çağırıcı, ilçedeki tüm okulların dış cephelerini yenilediklerini ve mantolamasını tamamladıklarını belirtti. Okullara kapalı spor salonu yapmaya başladıklarını da anlattı. 


İstanbul Gazetesi


Geri Dön