01 / 05 / 2024

Şehitler Parkı ve Çanakkale Zafer Müzesi açıldı!

Şehitler Parkı ve Çanakkale Zafer Müzesi açıldı!

Bağcılarlıların gurur duyacağı bir eser olarak inşa edilen Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ’ın da katıldığı törenle hizmete açıldı...




Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Bağcılar Belediyesi'nce yaptırılan "Şehitler Parkı ve Çanakkale Zafer Müzesi"nin açılış törenine katıldı.


İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan törende daha sonra Yıldıztepe İlköğretim Okulu öğrencileri, İstiklal Marşı'nın 10 kıtası ile Çanakkale Türküsü'nü işaret diliyle okudu. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından 99 Hatim-i Şerif duası yapıldı.


Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, ülkenin binlerce şehit ve gazinin kahramanca mücadelesi sonunda Türk milletine emanet edildiğini söyledi.


"Şehitlerimiz ve gazilerimiz olmasa bu topraklar bize vatan olmazdı" diyen Yılmaz, vatanın bedelinin şehitlik ve gazilik, şehitlik ve gaziliğin bedelinin ise cennet olduğunu bildirdi.


Yılmaz, "Eğer Çanakkale'de kimse şehit olmasaydı bugün İstanbul bizim vatanımız olamazdı. Şehit ve gazilerimiz için ne söylense, ne yapılsa azdır. Bu vatan için can veren, kan veren ve bu ülke için gece gündüz çalışanı bu millet unutmaz. Biz de şehitlerimizi unutmadık. Unutmak mümkün de değil. Çünkü bu vatan şehitlerindir.  Biz şehitlere ait vatanın sahipleriyiz" değerlendirmesinde bulundu.


Bakan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:


"Evlatlarımıza teslim etmek üzere şehitlerimizden emanet olarak aldığımız bu vatanı, bizden sonra gelen nesle daha güçlü, daha güzel bırakmak için gece gündüz sizlerin desteğiyle çalışıyoruz. Ekonomiyle demokrasi arasında  bağ kurmayı başaran Türkiye, daha büyük bir zenginliğe doğru yürüyor. Bunu sizinle başardık. Bu yolda birilik ve beraberlik içinde yürüyeceğiz. Bu ülkeyi güçlü kılıp, bizden sonra gelen evlatlarımıza teslim edeceğiz. Bir kuş iki kanadıyla uçar. Kanadının ikisinin de çalışması lazım. Eğer kanadı kırık kuş olursa uçabilmesi mümkün değil. Kanadı kırık kuş, olsa olsa yürür. Ama dünyanın koştuğu bir zamanda bizim yürümemiz yetmez, koşmamız da yetmez. Bizim uçmamız lazım. İki kanadın birden çalışması lazım. İşte bu kanatlardan birisi Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş, diğer kanat da sizin evladınız Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı. Eğer ikisi uyumlu çalışırsa biz uçarız."


- "Kuşun iki kanadını çalıştıracağız"


Yılmaz, Türkiye'nin son 10 yılda yüzde 5,1 büyüdüğünü, AB'nin ise 0,4 küçüldüğünü vurguladı.


Konuşmasının ardından "Şehitler Parkı ve Çanakkale Zafer Müzesi"nin açılışını gerçekleştiren Yılmaz, parkı ve müzeyi gezdi. 


Bakan Yılmaz'a, müze ziyaretinde Çanakkale Savaşları'nda askerlerin kumanyası olan somun ekmeği ile üzüm hoşafı ikram edildi.


Yılmaz, daha sonra Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü dolayısıyla Bağcılar Belediyesi tarafından ilçe meydanında oluşturulan "Çanakkale Zaferi Platosu"nun açılışını gerçekleştirdi.


Bakan Yılmaz, burada yaptığı açıklamada ise Çanakkale'nin çok önemli olduğunu belirterek, "Çanakkale, bizim bir olduğumuzu, birlik olduğumuzu, yedi düvele en zor günümüzde karşı duracağımızı gösteren bir zaferdir" diye konuştu.



AA


Geri Dön