09 / 05 / 2024

Bağcılar'da daire fiyatına ABD'de müstakil konut alınabiliyor! İstanbul'da konut krizi yaşanıyor! 

Bağcılar'da daire fiyatına ABD'de müstakil konut alınabiliyor! İstanbul'da konut krizi yaşanıyor! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, yüksek konut fiyatları ile ilgili konuştu. Bağcılar'da daire fiyatına ABD'de müstakil konut alınabildiğini dile getiren Gökce, imar affı ile ilgili de konuştu. Peki imar barışı ev fiyatlarını nasıl etkiledi? 



Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, konuya ilişkin yaptığı paylaşımında imar barışından 7 milyon bağımsız bölümün yararlandığını vurguladı. 

"Düzenlenen yapı kayıt belgeleri ile riskli yapılar da yasal koruma altına alındı. Deprem güvenliği konusunda sorumluluk vatandaşa bırakıldı" açıklamasında bulunan Buğra Gökce, bu hüküm sebebiyle riskli yapıların dönüştürülerek halka sağlıklı konutların arz edilmesi, konut piyasasının dengelenmesi imkânının da azaltıldığına dikkat çekti. 

Bağcılar da daire fiyatına ABD de müstakil konut alınabiliyor! İstanbul da konut krizi yaşanıyor! 

Paylaşımında "Sağlıklı konut arzı daha yüksek seviyede olsa piyasa mekanizması konut fiyatlarının da dengelenmesini sağlayabilirdi" ifadelerine yer veren Gökce, imar barışı ile yaklaşık 26 milyar veya 1.3 milyar dolar gelir elde edildiğinin de altını çizdi. 

Bu kapsamda, kanuna göre, bu parayla depreme dayanıklı sosyal konut üretilmesinin gerektiğini dile getiren Buğra Gökce, "Bu kaynak ve toplanan deprem vergisi ile birlikte 1 milyon 350 bin konut üretilebilirdi. Üretilmedi" şeklinde konuştu. 

Bağcılar da daire fiyatına ABD de müstakil konut alınabiliyor! İstanbul da konut krizi yaşanıyor! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, imar barışı uygulamasının yapı stoğunun riskinin artmasına, konut piyasasının dengesinin bozulmasına ve halkın da sağlıklı, nitelikli, sosyal konutlara erişmesine negatif etkide bulunduğuna dikkat çekti. 

Buğra Gökce, paylaşımında satılık ev görsellerine de yer verdi. 

İBB'den İstanbul için deprem seferberlik planı hazırlandı! 7 maddelik eylem planı için düğmeye basıldı! Hemen bakın! 

TOKİ İstanbul Nisan 2023 kuraları peş peşe çekiliyor! Esenler, Arnavutköy, Başakşehir kura takvimi resmen açıklandı!

EYT'de ilk maaş bu tarihte hesaplarda! EYT'liler hemen kontrol edin! Son dakika!


Geri Dön