12 / 05 / 2024

Bağlar'da kayıtdışı iş yerleri ruhsatlandırıldı!

Bağlar'da kayıtdışı iş yerleri ruhsatlandırıldı!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi tarafından vergi dairesi ve esnaf odalarıyla ortaklaşa gerçekleştirdiği  denetimlerde tespit edilen 3 bin 400 iş yerinin yüzde 80’inin ruhsatlandırma ve vergilendirme işlemini gerçekleştirdi.



Diyarbakır Merkez Bağlar'da pandemi sürecinde kayıt dışı ve ruhsatsız olan iş yerleriyle ilgili olarak belediye ekipleri tarafından çalışmalarda bulundu. Milliyet'te yer alan habere göre; AK Partili Bağlar Belediyesi ekiplerin tarafından yapılan çalışmalara büyükşehir belediyesi, vergi dairesi, zabıta ve ruhsat müdürlüğü ekipleri ve esnaf odaları da destek oldu. 4 aylık süreçte tespit edilen 3 bin 400 işletmenin yüzde 80’i için ruhsatlandırma ve vergilendirme işlemlerinde bulunuldu.

'HEDEFİMİZ BU ORANI YÜZDE YÜZE YÜKSELTMEK'

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, denetleme çalışmalarına verdiği desteklerin ardından Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu’na teşekkür ederek planladıklarını 4 ayda ulaşılan yüzde 80 oranını yüzde yüze çıkarmak olduğunu söyledi. Beyoğlu,"Ruhsatlandırma ve vergilendirme işlemlerinin hem vatandaşın hem esnafın yararına. Aziz hemşehrilerimizi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi. İlçe belediye ekiplerinin hızla devam ettiği çalışmalarda kısa zaman içerisinde ruhsatlandırma ve vergilendirme işlemlerinin artırılması amaçlanıyor.


Geri Dön