23 / 12 / 2024

Bahçe- Nurdağ Demiryolu Tüneli inşaatında son durum!

Bahçe- Nurdağ Demiryolu Tüneli inşaatında son durum!

TCDD tarafından yaptırılan ve Osmaniye'nin Bahçe ile Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak Bahçe- Nurdağ Demiryolu Tüneli'nde çalışmalar hız kazandı.



Osmaniye'nin Bahçe ile Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak ve her biri 10 bin 200 metrelik uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidi olacak projede çalışmalar tünel kazma makinesinin devreye girmesiyle hızlandı.


Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından yaptırılan Adana-Gaziantep-Malatya konvansiyonel hattı Bahçe-Nurdağ Varyantı ve Demiryolu Tünel Geçişi Projesi tamamlandığında mevcut demiryolu 17 kilometre kısalacak.


Yüklenici firmanın şantiye şefi Hasan Çatlakkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her birinin uzunluğu 10 bin 400 metre ve 8 metre çapındaki tünellerden 1'incisinde 590, 2'ncisinde ise 560 metre ilerleme sağlandığını söyledi.


Şubat ayında faaliyete giren tünel kazma makinesinin çalışmaya başlamasıyla tünellerde ilerlemenin hızlanacağını ve toplam 20 bin 400 metre tünel kazılacağını belirten Çatlakkaya, "Tünel kazma makinesi 1. tünelde kazılan alanların tamamına sekment döşeme işini tamamlayarak kazma çalışmalarına başladı. Makinenin özelliği gereği hem kazı yapıyor hem de kazılan yüzeye sekment betonlarını döşüyor. 560 metresi klasik yöntemle kazılan 2. tünelde ise 7,5 metre sekment döşeme işi tamamlandı. Tünel kazma makinesiyle günde ortalama 10 metre ilerleme sağlamayı planlıyoruz." diye konuştu.


Türkiye'nin en zorlu geçitlerinden

Bahçe ile Nurdağı ilçeleri arasındaki bölgenin coğrafi ve jeolojik açıdan Türkiye’nin en zorlu kesimleri arasında yer aldığını aktaran Çatlakkaya, "Tünel tamamlandığında Çukurova ile Güneydoğu Anadolu Bölgesini birbirine bağlayacak. Bölgeden demiryolu, karayolu, otoyol ve petrol boru hatları geçiyor, yerleşim ve sanayi tesisleri iç içe bulunuyor. Doğu Anadolu fay zonu da buradan geçiyor. Bu şartları göz önüne alındığında güzergahın oldukça zorlu olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.


Toplam 193 milyon 253 bin liraya mal olması beklenen projenin 2018 Aralık ayında tamamlanması planlanıyor. 24 saat çalışmaların devam ettiği tünel inşaatında 20'si teknik personel 200 işçi çalışıyor.


AA



Haber Aydınlık Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Osmaniye'nin Bahçe ile Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak ve her biri 10 bin 200 metrelik uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidi olacak projede çalışmalar hızlandı. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollan (TCDD) tarafından yaptırılan Adana-GaziantepMalatya konvansiyonel hattı Bahçe-Nurdağ Varyantı ve Demiryolu Tünel Geçişi Projesi tamamlandığında mevcut demiryolu 17 kilometre kısalacak. Yüklenici firmanın şantiye şefi Hasan Çatlakkaya, her birinin uzunluğu 10 bin 400 metre ve 8 metre çapındaki tünellerden 1 'incisinde 590, 2'ncisinde ise 560 metre ilerleme sağlandığını söyledi. Çatlakkaya, "Tünel kazma makinesi hızlandırdı. Hem kazı yapıyor hem de kazılan yüzeye sekment betonlarını döşüyor. Günde 10 metre ilerlemeyi planlıyoruz" diye konuştu. Tünel 2018 Aralık ayında tamamlandığında Çukurova ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni birbirine bağlayacak. 24 saat çalışmaların devam ettiği tünel inşaatında 20'si teknik personel 200 işçi çalışıyor. 




Aydınlık Gazetesi



Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Osmaniye'nin Bahçe ile Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak ve her biri 10 bin 200 metrelik uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidi olacak projede çalışmalar tünel kazma makinesinin devreye girmesiyle hızlandı. TCDD tarafından yaptırılan Adana-Gaziantep-Malatya konvansiyonel hattı Bahçe-Nurdağ Varyantı ve Demiryolu Tünel Geçişi Projesi tamamlandığında mevcut demiryolu 17 kilometre kısalacak. Şantiye şefi Hasan Çatlakkaya, her birinin uzunluğu 10 bin 400 metre ve 8 metre çapındaki tünellerden l'incisinde 590, 2'ncisinde ise 560 metre ilerleme sağlandığını söyledi. 


Zaman


Haber  Adana  Bölge  Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

TCDD tarafından yaptırılan Adana-Gaziantep-Malatya konvansiyonel hattı Bahçe-Nurdağ Varyantı ve Demiryolu Tünel Geçişi Projesi tamamlandığında mevcut demiryolu 17 kilometre kısalacak Osmaniye'nin Bahçe ile Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak ve her biri 10 bin 200 metrelik uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidi olacak projede çalışmalar tünel kazma makinesinin devreye girmesiyle hızlandı. 

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından yaptırılan Adana-Gaziantep-Malatya konvansiyonel hattı Bahçe-Nurdağ Varyantı ve Demiryolu Tünel Geçişi Projesi tamamlandığında mevcut demiryolu 17 kilometre kısalacak. 

Yüklenici firmanın şantiye şefi Hasan Çatlakkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her birinin uzunluğu 10 bin 400 metre ve 8 metre çapındaki tünellerden 1'incisinde 590, 2'ncisinde ise 560 metre ilerleme sağlandığını söyledi. 

Şubat ayında faaliyete giren tünel kazma makinesinin çalışmaya başlamasıyla tünellerde ilerlemenin hızlanacağını ve toplam 20 bin 400 metre tünel kazılacağım belirten Çatlakkaya, "Tünel kazma makinesi 1. tünelde kazılan alanların tamamına sekment döşeme işini tamamlayarak kazma çalışmalarına başladı. Makinenin özelliği gereği hem kazı yapıyor hem de kazılan yüzeye sekment betonlarını döşüyor. 560 metresi klasik yöntemle kazılan 2. tünelde ise 7,5 metre sekment döşeme işi tamamlandı. 



Adana Bölge 


Geri Dön