02 / 05 / 2024

Bahçelievler Belediyesi'nden 5 yılda 16 spor salonu!

Bahçelievler Belediyesi'nden 5 yılda 16 spor salonu!

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, yeni projelerini ve planlarını star İstanbul'a anlattı



Türkiye'nin en yeni ve en büyük ilçelerinden biri olan Bahçelievler'i, İstanbul'un Avrupa'ya açılan kapısı haline getirmek istediklerini belirten Osman Develioğlu, bunun için eğitimden spora, sağlıktan sanata kadar her alanda kentsel dönüşüm projelerine hız verdiklerini söyledi. Sağlıklı nesillerin oluşmasının ancak spor yapmaktan geçtiğini düşünen Bahçelievler Belediyesi, bu görüşten hareketle spor yatırımlarına ağırlık verdi.

SPORCUYU YALNIZ BIRAKMIYOR

İlçede amatörce sürdürülen tüm spor branşlarını destekleyen belediye, çocuklara yönelik sürdürülen ücretsiz yaz ve kış spor okulları ve amatör spor kulüplerine verilen spor malzemeleri desteğiyle spor ve sporcuyu yalnız bırakılmıyor. 5 yerde gerçekleştirilen kapalı yüzme havuzları projelerinin ikisini kısa sürede tamamlayan belediye, üçüncüsünü de çok kısa bir zaman sonra tamamlayarak hizmete sunmaya hazırlanıyor. Görevi devraldıkları 2004 yılında ilçelerindeki lisanslı sporcu sayısını 800'den 24 bine çıkaran belediye, bu bir Türkiye rekorudur dedikleri projelerinde hedeflerinin 40 bin lisanslı sporcuya ulaşmak olduğunu söylüyor.

EZBER BOZAN SPOR YATIRIMLARI

Çalışmalarının ağırlık noktasına çocukları oturtan Bahçelievler Belediyesi, çocukların daha güzel ortamlarda yaşayabilmeleri için park ve bahçeleri yenileyip, yeni spor alanlarını çocukların hizmetine sunuyor. Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyeciliğin gereği olan sosyal-kültürel ve sportif faaliyetlerin de artarak devam edeceğini müjdeleyen belediye, yenilikçi anlayışyla çalışmalarına devam veriyor. Bugüne kadar 16 okulun bahçesine yapılan 16 kapalı spor salonu, Türkiye ve İstanbul'da ilk kez Bahçelievler'de gerçekleştirilen okullar arası binlerce öğrencinin katıldığı kültür ve spor ligi ile spora ve sporcuya verdiği önemi kanıtlayan belediye, bilgi yarışmaları, münazara ve satranç turnuvalarının yer aldığı, atletizm, badminton, basketbol, voleybol ve masa tenisi müsabakalarının gerçekleştirildiği Kültür ve Spor Ligi ile de spora yatırım yapmaya devam ediyor. Klasik yaz okullarına kış okullarını da ilave ederek binlerce öğrenciye aktif spor yapabilme olanağı sunan belediye 50 spor bahçesini de halkın hizmetine sundu.

YATIRIMLAR ÖDÜL GETİRDİ

Spora yapılan yatırımlarla çeşitli ödüllere de layık görülen Bahçelievler Belediyesi, görevde 4'üncü yılını doldururken spor alanında yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı, Milliyet Gazetesi tarafından 54'üncüsü düzenlenen Yılın Sporcusu Anketi'nde ‘Yılın Spor Adamı' kategorisinde aday gösterildi. Halk oylamasıyla gerçekleşen ankette de bu kategorideki beş aday içerisinden en yüksek ikinci oyu alarak ‘Hizmet Ödülü'ne layık görüldü. Fotospor Gazetesi tarafından 2006 Kasım-Aralık aylarında düzenlenen ‘İlçesinde spora en iyi hizmeti veren Belediye Başkanı' okuyucu anketinde de halkın oylarıyla birinci seçildi.

YAZARLARIN ADI PARKTA YAŞATILIYOR

Sporun duayenlerini ölümsüzleştirmek isteyen Bahçelievler Belediyesi bunun için park ve bahçelere spor yazarlarının isimlerini verdi. Namık Sevik, İslam Çupi, Kenan Onuk, Atilla Gökçe, Cem Atabeyoğlu, Nezih Alkış, Orhan Ayhan, Sami Özey, Turgay Şeren, Kazım Kanat, Doğan Koloğlu, Necmi Tanyolaç, Togay Bayatlı, Kahraman Bapçum'un isimlerini parklara veren belediye, duayenlerin Bahçelievler'de unutulmayacağını belirtti. 

Yatırımlara devam

6 yılda en az 20 yıllık yatırım yaptıklarını söyleyen Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, sosyal belediyeciliğin gereği olan sosyal-kültürel ve sportif faaliyetlerin artarak devam edeceğini müjdeledi. 

SPOR TESİSLERİ 5 YILDIZLI OTELLER GİBİ 

20 yılda yapılmamış bir aydınlatma çalışmaları başlattıklarını söyleyen Başkan Develioğlu, bin 400 sokağın 650 tanesinin aydınlatmasını ve havai hatlarını yer altına aldıklarını belirtti. Bu tür çalışmalar için belediyenin parasına sahip olmayı başardıklarını söyleyen Develioğlu “Bu ülkenin kaynakları aslında fakir değil. Önemli olan kaynaklara sahip çıkmak ve onların belediye kasasına girmesini sağlamaktı. Tek bir tane havuz yapabilecektik, bu yolla 5 havuzu birden projelendirdik. Bunlardan ilki olan Hasan Doğan Spor Kompleksi'ni geçtiğimiz yıl Başbakanımız açtı. Bunlar lüks tesisler. 5 yıldızlı otellerde neler varsa onlarda var” diye konuştu. “Göreve geldiğimizden beri çok ağaç diktik. Fidan dikmedik” diyen

Başkan Osman Develioğlu sözlerine şöyle devam etti: 15-20 yaşında ağaç diktik. Bir şey daha yaptık. Nitelikli ağaç diktik. Sokaklara manolya diktik. Saraylarda bulunan ağaçlar bunlar. Zengin insanların yaşadığı semtlerde bulunan palmiyeler diktik.

İkinci dönemde de ilklere imza atılacak

Bundan sonra Behçelievler'de yapacakları projeleri de anlatan Başkan Osman Develioğlu “Devam eden, bitiremediğimiz işler var. Biz hizmet süremizi iki dönem olarak belirledik. İlk zamanlarda ilçeyi dolaşırken insanlar bizden yol istiyorlardı. Ben göreve geldiğim zaman hiç devlette çalışmamıştım. Bir sorun olduğunda arkadaşlara burayı yapalım diyordum. Bir süre sonra bakıyordum ki hala yapılmamış. ‘Niçin yapılmadı?' diye sorduğumda ‘ihale hazırlıyoruz' diyorlardı. Bunların ihaleleri, yapılması ortaya çıkması derken 5 yılımız hemen bitiverdi. Yapacağımız işlerin ise bitmediğini görüyoruz. Çok önem verdiğimiz hizmetlerden birisi otoparklar. Şehrin çehresini değiştirmeye çalışıyoruz, meydanlar açma gayreti içindeyiz. Bunlar, binaların veya arsaların parasını verip alarak yaptığımız işler. Alanımız yok otopark yapamıyoruz, şimdi çocuk parklarının altına otopark yapıyoruz. Buralar çok katlı olarak yapılıyor, bazı yerlerde pazarı taşıyoruz. Sokaktan pazarı kurtarıyoruz, sokağı da pazarcıdan. Mesela bir sevgi evi yaptık. Bu Türkiye'de bir ilk idi. İnsanların gelip rehabilite oldukları yer burası.

Türkiye'de birçokları bunu yapacaklar. Bizim ilk yaptığımız ilklerden birisi de parklara konulan spor aletleri. Sonra birçok belediye bunu yaptı. Ama öncüsü biziz. Şimdi bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. O da ilk kez bizde olacak.

Evinde engelli biri olan aileler genelde evlerine hapsolurlar. Her şeyleri bu engelli kişiye bağlı olur. Şimdi bunlara hizmet veren bir merkez kuruyoruz. Bu aileler, bir yere gitmek istediklerinde engelli aile fertlerini bırakacakları bir merkez kuruyoruz. Ardahan'da bir düğünü olduğunda, Edirne'de bir cenazesi olduğunda biz devreye gireceğiz ve hastayı bize emanet edip gidecek. Bir hafta sonra da gelip alacak” diye konuştu.

PAROLA ENGELSİZ BİR DÜNYA 

Ülkemizde ilk kez Bahçelievler Belediyesi tarafından gerçekleştiren Sevgi Evi'nde şizofreni hastalarına rehabilitasyon hizmeti veriliyor

Bahçelievler Belediyesi, engelli vatandaşlarını da unutmadı. ‘Kendilerine düşen görevin yerel yönetim olarak ilçe insanlarına sunulan her olanağı azami olarak engelli vatandaşları da göz önünde bulundurarak projelendirmek' diyen belediye, engelsiz bir dünya sloganıyla çalışıyor. Osman Develioğlu başkanlığındaki Bahçelievler Belediyesi, göreve gelir gelmez ilk iş olarak belediyeye ait tüm hizmet binaları ve kültür merkezlerinden başlayarak, engelli vatandaşlara kolaylık sağlayacak engelli rampaları yaptı. Daha sonraki süreçte de ilçede engelsiz eğitim projesi kapsamında ilköğretim okullarında da aynı uygulamayı başlatan belediye, ilk etapta 17 okulda engelli rampaları inşa etmeye başladı ve rampasız okul kalmayıncaya kadar da yapmaya ve mimari engelleri kaldırmaya devam edeceklerini belirtiyor. 

TÜRKİYE'NİN İLK SEVGİ EVİ  

350 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi vatandaşların kullanımına sunan Bahçelievler Belediyesi, ülkemizde ilk kez Bahçelievler tarafından gerçekleştiren Sevgi Evi projesi ile şizofreni hastalarına rehabilitasyon hizmeti vermeye başladı. Engelli vatandaşlara hem rehabilitasyon hizmeti verilirken hem de pansiyon hizmeti sunulacak. Engelli bireye sahip olan aileler şehir dışına çıkmaları gerektiğinde çocuğunu veya yakınını bu pansiyona bırakabilecek. 

5 YILDA 16 KAPALI SPOR SALONU

Bahçelievler Kumport İlköğretim Okulu,

Kazım Karabekir İlköğretim Okulu,

Hazım Ersu İlköğretim Okulu,

Kocasinan 75. Yıl İlköğretim Okulu,

Siyavuşpaşa İlköğretim Okulu,

Bağlar Lisesi,

Bağlar İlköğretim Okulu,

Yenibosna Lisesi,

Şirinevler Atatürk İlköğretim Okulu,

Gazi İlköğretim Okulu,

Füsun Yönder Lisesi,

Dr. Behiye Nevhiz Işıl İlköğretim Okulu,

Erguvan İlköğretim Okulu,

Altınyıldız İlköğretim Okulu,

Org. Eşref Bitlis İlköğretim Okulu,

Kuleli İlköğretim Okulu.

Sosyal belediyecilik proje ödülü 

Bahçelievler Belediyesi, 2010'a ödüllerle girdi. Ocak'ta Türk gençliğine spor tesisleri kazandıran belediye hizmet ödülünü İstanbul Gazeteciler Derneği'nden alan belediye bu kez de, Sosyal Belediyecilikte Sevgi Evi, rehabilitasyon projesiyle AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı'nca, Türkiye'de 21 belediyeye verilen, ödüllerden birisine sahip oldu. Ankara'da Başbakan Erdoğan'ın katıldığı Yerel Yönetimler toplantısında ödülünü Başbakan'ın elinden alan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu “Ödüller, gücümüze güç katıyor ve daha çok çalışmamıza hız kazandırıyor. Başbakanımıza ödül için halkımızın teşekkürlerini sunuyorum” dedi.

DEVLET HASTANESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

İlçedeki sağlık ocağı sayısını da 7'den 19'a çıkaran Bahçelievler Belediyesi, vatandaşlarının Bahçelievler'in neresinde oturursa otursun evine yürüme mesafesindeki sağlık ocağına giderek buradan hizmet alacak noktaya gelmiş olmasından mutluluk duyduklarını belirtiyor. Devlet hastanesi konusunda ilk günden beri sürdürdükleri çabalarının artık meyvesini toplayan belediye, arsa sorununu da satın aldıkları araziyle çözerek, projelerinin Sağlık Bakanlığı'na sunulan ihalenin tamamlanarak yapım aşamasına gelindiğini müjdeliyor. 

Arsa sorunu son buldu

Bahçelievler'in en büyük sorunu belediyeye ait arsanın olmaması olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Osman Develioğlu “Görevi devralırken eski arkadaşlar, belediyeye ait bin metrekareden büyük arsanın olmadığını söylemişti. Çabamızın büyük bölümünü maalesef arsa üretmeye ayırdık. Hasan Doğan Spor Merkezi'ni yapabilmek için burada 32 bin metrekare arsa oluşturduk. Bir hastane arsası aldık. Geçtiğimiz günlerde inşaat çalışmalarına başlandı. Oraya ancak hastane yaptığımızda iş ortaya çıkacak” dedi.

Ulaşım sorununa neşter vuruldu

Bahçelievler, gündüz 1 milyona ulaşan, nüfus yapısı ile İstanbul'un Avrupa'ya açılan kapısı olmayı hedefliyor. Bahçelievler, Büyükşehir'in ‘hangi ilçede oturmak istersiniz' anketinden de birinci sırada yer aldı. Belediye ulaşım sorunlarına da çözüm üretti. Atatürk ile Mimarsinan caddesinde, Bağcılar geçiş noktasında ulaşıma neşter vuran belediye, köprülü kavşak projesine ek olarak Büyükşehir'in projelerine Ünverdi, Çobançeşme'yi de katarak tamamladı. 

HEDEF EĞİTİMDE EN İYİ OLMAK

Eğitim alanında yapılacak yatırımlara önem veren belediye, ilçedeki okullarla ilgili olarak, Kaymakamlık ve Milli Eğitim'in talepleri doğrultusunda çalışmalarına hız verdi. Belediye, Bahçelievler'i eğitim konusunda ülkenin gözbebeği yapmayı hedefliyor. İlçedeki okullara, 2006-2007 yıllarında toplam 89 bin kg boya dağıtıldı. 38 bin kg sıvı el sabunu ve bin 350 sıvı sabunluk makinesi dağıtıldı. Rehberlik Araştırma Merkezi ve Akın Anaokulu'na büro mobilya tefrişatı ve çocuk oyun grup setleri verildi. Belediye, eğitim faaliyetlerinin her zaman ön planda tutulacağı bölirtiyor. 

SANATIN HER ZAMAN YANINDA

Bahçelievler Belediyesi, tiyatro festivalleri, kısa film festivali,  Çanakkale ve Anıtkabir gezileri, yetişkin ve çocuk tiyatro gösterileri ile on binlerce vatandaşı kültür ve sanatla buluşturuluyor. Kısa süre sonra hayata geçecek olan yeni kültür merkezleri projeleri, inşaatı tamamlanmak üzere olan Sevgi Evi, Aile Destek Evi, Bilgi Evi projeleri, Engelliler Rehabilitasyon Merkezi ve Engelliler Pansiyonu projeleriyle de belediye bu alanda yine Türkiye'de ilklere imza atmayı amaçlıyor. 

HER YER DAHA YEŞİL OLACAK

Bahçelievler'in sorunlarından biri olan kişi başına düşen yeşil alan azlığına da çözüm üreten belediye, dünya standartlarına yetişmek amacı ile her yeri yeşillendiriyor. Parklar yapan, çiçekler ve ağaçlar diken belediye, çevre bilincini aşılamak adına öğrencilere broşür dağıtıyor. Bahçelievler'de, ülkemizde ilk kez geçtiğimiz yıl Çevre Bakanı'nın da katıldığı ‘Çevre Mitingi' çocuklarla birlikte düzenlendi.  

BİRAZ DAHA YEŞİL ALAN

Emre Yorulmaz / Esnaf (29): Belediye hizmetlerinden memnunuz. Çevre düzenlemelerinde bir sorun yok. Sokaklardaki bazı elektrik direkleri eski. Bu belediyenin işi değil ama görüntü kirliliği yapıyor. Yeşil alanlarımız fazlalaştırılırsa daha güzel bir ilçeye sahip oluruz.

SPOR ALETLERİ İYİ OLDU

Tuğçe Müezzinoğlu / Öğrenci (17): Yol çalışmaları, çevre düzenlemeleri konusunda son zamanlarda iyi hizmet veriliyor. Oyun alanları, yürüyüş yolları, parklar çok mükemmel. Yapılan spor aletlerinden, parklardaki yeşil alan bolluğundan memnunum.

TEMİZLİĞE ÖNEM VERİLİYOR

İbrahim Karasoy / Öğrenci (17): 5-6 senedir Bahçelievler'de yenilik yapılmadı, sadece değişim yapıldı. Çalışlar ve civarı için söylediğim bir şey. Hep olanları onardılar yada yenilediler. İlçenin temizliğine önem veriliyor. Sokaklarda çok sayıda konteyner var. Yeni parkların yapılmasını istiyorum. 

ALIŞVERİŞ MERKEZİ EKSİK

Sinan Akkuş / Öğrenci (18): Çalışlar tarafında oturuyorum ve genel olarak memnunum.

Fakat okulum Bahçelievler-Siyavuşpaşa'da, o bölgede hiç bir gelişim yok. Siyavuşpaşa'daki okullar ve çevreleri yeniden düzenlenmeli. Bir tane alışveriş merkezi var, önem verilebilir.

Sayılarla Bahçelievler

Yüzölçümü:     16.17 km2

Nüfus:     571.683

Mahalle sayısı:     11

Sağlık ocağı:     19
Star/Ebru Baran


Geri Dön