11 / 05 / 2024

Bahçelievler’deki eski Ateş Tuğla Fabrikası’nın arazisinde imar değişikliği! 

Bahçelievler’deki eski Ateş Tuğla Fabrikası’nın arazisinde imar değişikliği! 

Bahçelievler’de 27 bin 602 metrekarelik eski Ateş Tuğla Fabrikası’nın arazisine yapılacak inşaat projesi için planlardaki “konut” imarına, “ticaret” de ilave edildi. İşte ayrıntılar...



Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre;  İBB'ye sunulan teklif dosyası ocak ayı meclis oturumlarında resmen masaya yatırıldı. 

Teklifle ilgili görüşü sorulan Ulaşım Planlama Müdürlüğü, ticaret fonksiyonunun bölgedeki ulaşım taleplerini çoğaltarak, ulaşım sistemini olumsuz etkileyeceğinden planı uygun görmedi. 

İBB Planlama Müdürlüğü de plan teklifi ile zemin katların ticaret, üst katların ofis veya konut olarak tercihli kullanıma açıldığına, bu sebeple öncelikle ulaşım ve trafik etüdünün yapılması gerektiğine dikkat çekti. 

Bahçelievler’deki eski Ateş Tuğla Fabrikası’nın arazisinde imar değişikliği! 

Mevcut planlarda konut alanı fonksiyonunda kalan parselin yarısının bu imar şartlarına sahipken satış yolu edinildiği ve ardından, “ticaret+konut” fonksiyonuna dönüştürülmek istendiği belirtilerek; teklifin emsal teşkil edici olduğuna ve planların eşitlik ilkesine aykırı olduğuna vurgu yapıldı. 

Planda 45.50 metre olan yükseklik sınırının 15 kat şeklinde değiştirilmesi de uygun görülmedi. İmar Yönetmeliği'ne göre ticaretin de yapılabildiği karma alanlarda bir katın tabanı ile tavanı arasındaki yüksekliğinin 6 metreye kadar ulaşabildiği ifade edilerek bu durumda, teklif ile mevcut plandaki 45.50 metre yükseklik sınırının geçilebileceği, emsal değişmese de nihai yapı yüksekliğinin aşılacağı ve bölge siluetine etki edebileceği ifade edildi. 

Ayrıca ticari fonksiyonlar  sebebiyle nüfus yoğunluğunda da yükseliş yaşanacağına, plan bütünlüğünün bozulacağına dikkat çekildi. Fakat plan değişikliği AKP-MHP grubunun oyları, CHP-İyi Parti grubunun muhalefeti ile meclisten geçirildi. 

Bekçi alımlarında son dakika müjdeleri peş peşe geldi! Bekçi alımı tarihleri resmen açıklandı! Hemen bu detaylara bakın!

Gram altın 10 gün sonra kesintisiz bu kadar olacak! Peş peşe açıklama geldi! Rakamı görenler hemen altınına sarıldı

Ocak zamlı maaşlarda büyük deprem! 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası.. Peş peşe duyuruldu! Hemen bakın!


Geri Dön