06 / 05 / 2024

Bahreynliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Bahreynliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Bahreyn vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor mu? Bahreynliler Türkiye'den ev alabilir mi? Bahreynliler Türkiye'den nasıl ev alır? Bahreyn vatandaşları için özel bir koşul bulunuyor mu?



Bahreynliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Asya'da, Basra Körfezi'nde yer alan bir ada ülkesidir. Bahreyn'in güneydoğusunda Katar, batısında Suudi Arabistan yer alıyor.


Peki, Bahreyn vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor mu? Bahreynliler Türkiye'den nasıl ev alır? Bahreynliler için özel bir koşul bulunuyor mu?


Bahreyn vatandaşlarının Türkiye'den konut sahibi olmaları mümkün. Ancak, Bakanlar Kurulu'nun aldığı karara göre Bahreynlilerin öncelikle İçişleri Bakanlığından izin almaları gerekiyor.


Bu izni alamadıkları takdirde, Bahreyn vatandaşları Türkiye'den konut sahibi olamıyor. Ancak İçişleri Bakanlığı izni alan Bahreyn vatandaşları Türkiye'den ev sahibi olabiliyor.


İzni alan Bahreynlilerin tapu müdürlüklerinde yapmaları gereken bir diğer adım ise; gerekli belgelerin temin edilmesi. Tapuda gerekli belgeler şu şekilde sıralanıyor:


* Kimlik belgesi ve pasaport; 

* İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden  alacakları ikamet tezkeresi; 

* Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı.





Geri Dön