Ekonomi

Bakan açıkladı! Asgari ücrete ara zam mı gelecek? İşte detaylar!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ara zam yapılacak mı sorusuna yanıt verdi. İşte detaylar!Bakan Bilgin, 'asgari ücrete ara zam gelecek mi?' sorusuna yanıtladı

Bakan Vedat Bilgin, katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, 'asgari ücrete ara zam gelecek mi?' sorusuna yanıtladı.

 

İşte haberin detayları…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, gündem hakkında merak edilen soruları katıldığı bir televizyon programında yanıtladı. Bakan Bilgin, bir süredir sorulan 'asgari ücrete ara zam gelecek mi? sorusuna şöyle bir yanıt verdi; "Ben gerekmeyeceğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dediği gibi beklenmedik olağandışı bir durum meydana gelirse. Ama bunun tam tersi yaşanmaktadır. Enflasyon düşüyor. Düşmeye de devam edecek."

Bakan Bilgin'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekildedir;

Ben gerekmeyeceğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın da dediğin gibi beklenmedik yani olağandışı bir durum olursa. Ama bunun tam tersi yaşanmaktadır. Enflasyon düşüyor. Düşmeye de devam edecek. Merkez Bankası'nın da açıkladığı tahmin rakamları bu yöndedir. Yıl sonunda yüzde 30'un altında yüzde 20'lerde bir enflasyon ile karşılaşmış olacağız. Enflasyonun yüzde 20 gibi orana düştüğü bir ortamda da yaptığımız artış asgari ücretlilerin alım gücünün korunmasını sağlayacaktır.

140 BİN PERSONELE KADRO YOLU GÖZÜKTÜ!

Sözleşmeli personelin haklarını düzenleyeceğiz. Onları bu endişeden kurtaracağız. Netleşen bir takvim yok. Dosyamız net bir hal alınca açıklayacağız. Kamu da daha adil bir düzenleme beklentisi bulunmaktadır.

EYT'DEN SON DURUM NE?

EYT'de ilk maaşların Mart'ın 1'inde ödenmesini beklemekteyiz. Buna dair hazırlıklarımızı yaptık. EYT tarihinde bir esneme olmaz ama erken olabilir. Kamudaki EYT'liler emekli olmayacaktır. EYT'li maaşında az zam iddiası doğru olmadığını belirtelim.

EMEKLİLERİN MAAŞI MI ARTACAK?

Aldıkları yüzde 30'luk zammın ardından hayalleri kırılan emekliler maaşlarına ek zam yapılıp yapılmayacağını sorguluyor. Milyonlarca kişinin merakla beklediği ikramiyeler için adeta son dakika müjdesi geldi. Ayrıca en düşük emekli maaşının da 6 bin 600 TL olacağı iddia edildi.

Mehmet Çetingüleç'in yazısında yer alan detaylara göre, Seçim tarihinden kısa bir zaman önce, 21 Nisan tarihinde Ramazan Bayramı, 28 Haziran tarihinde ise Kurban Bayramı var. Emeklilere yılda 2 defa, bayramlarda ikramiye ödeniyor. Birinci ikramiyenin seçim öncesine denk gelmesi, iktidara hamle yapma olanağı da vermektedir. En düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL olduğunu hesaba katarsak, emekli maaşlarına seçim öncesinde yüzde 20 zam gelmesi halinde en düşük emekli maaşı 6 bin 600 TL'ye çıkmış olacak.

Kimliğini alan PTT'ye koşsun! Destek ödemeleri arttı mı? Kış ayları bu destekle sıcacık geçecek!

Selçuk Geçer’den uyarı üstüne uyarı! Buna yatırım yapmayanlar çok üzülecek!