05 / 07 / 2024

Bakan Bilgin duyurdu! Mesai saati 6 saate mi düşüyor? Mesai saatleri azalıyor mu?

Bakan Bilgin duyurdu! Mesai saati 6 saate mi düşüyor? Mesai saatleri azalıyor mu?

Mesai saatleri çalışanların gündeminde yer alıyor. Mesai saati düşecek mi? Mesai saatleri ne kadar olacak? İşte detayları!



MESAİ SAATLERİ DÜŞÜYOR MU? MESAİ SAATİ NE KADAR OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışma saatlerine dair şunları dile getirdi; "Ben onu daha önce de belirtmiştim. Ertesi gün çalışma gününü kaça düşürülüyor? sorusu ile karşılaştım. İngiltere biliyorsunuz önce 6 saat sonra 5 saat pilot uygulamalar yapılmaktadır. İngiltere'de 5 saat ile ilgili çalışma kapasitesinde ama 6 saat neticelendi. Türkiye'de bu konuda sektörel düzeyde farklılaştırarak bu çalışma sürelerindeki etkililiği ve verimliliği değerlendirilmiş olan çalışmalar yapılması lazım.

5 SAAT ÇALIŞILSA DAHA VERİMLİ OLABİLİR!

Ben buna acil ihtiyacımız olduğunu söyledim. Onun üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışma süreleri azalacak diye haberler bulunmaktadır. Ancak bizim böyle bir hazırlığımız var. Bu çalışmayı yapalım. Hangi sektörlerde çalışma süreleri; Vatandaş 8 saat çalışıyor ama verimliliği çok düşük bulunuyor. 5 saat çalışılsa da belki daha verimli olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bu konu ile ilgili hazırlığımız var. Ben OECD'de bir toplantıya katılmıştım. Hangi kadrolar ne zaman kaç saat çalışıyor tartışması ortalıkta bulunuyor. Ben de demiştim; Ülkemizde 8 saat çalışma var yalnız dünyanın pek çok yerinde var. Avrupa'da biraz 7 saat uygulamaları mevcut. Sektörel alana da bakmak gerekir. Tüm sektörlerde emek verimliliği aynı değildir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön