06 / 05 / 2024

Bakan Bilgin'den asgari ücret, sözleşmeliye kadro ve EYT'ye ilişkin flaş açıklama!

Bakan Bilgin'den asgari ücret, sözleşmeliye kadro ve EYT'ye ilişkin flaş açıklama!

Milyonların merakla beklediği asgari ücret, EYT ve kadro alımlarına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den açıklama geldi. Peki Asgari ücret ne kadar olacak? EYT şartları açıklandı mı? İşte detaylar...



2023 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'na "Geçen yılki 'Asgari ücret görüşmelerini 10 günde tamamlayalım' kararlığı bu yılda olacak mı?" Sorusunu soruldu. Bakan Bilgin, "Asgari ücret benim veya herhangi birisinin açıklayacağı bir konu değil. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu Aralık ayında toplayacağım, orada hepsini konuşacağız" diye belirtti. 

Bilgin, asgari ücret için işverene ek desteklerin sağlanıp sağlanmayacağını da komisyonda görüşeceklerini belirtti. 

SÖZLEŞMELİLERİN KADROYA ALINMASI GÜNDEMDE

Gündemde yer alan konular arasında kamuda sözleşmelilerin kadroya alınması ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yapılması planlanan düzenlemeler de vardı. 

Bilgin, sözleşmelilerin kadro alınmasına ilişkin kamu kuruluşları ile görüşmelerin devam ettiğini ve görüştükleri bir iki konu olduğunu da söyledi. 

Bazı kamu kuruluşlarının talepleri olduğunu ifade eden Bilgin, "Onları ele alıp, onların durumunu inceliyoruz. Sözleşmeliler kapsamında biliyorsunuz 500 bin civarında kişi yer almaktadır" dedi. 

EYT'DE SON DURUM NE?

EYT'ye dair sorulan soruya da cevap veren Bilgin, şu an gündemlerindeki konunun sözleşmeliler olduğunu kaydetti.

Öte yandan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücrete ilişkin zam gelişmeleri her gün peş peşe açıklanıyor. 2023 yılına az bir süre kalırken gözler şimdi yeni asgari ücret tutarına çevrildi. Yaz ayında yapılan ara zaman sonrasında asgari ücret 5 bin 500 Türk Lirası'na çıkarılmıştı. 

Kasım ayının neredeyse ortalarına geldiğimiz son günlerde asgari ücret gelişmeleri de oldukça merak ediliyor. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, asgari ücrette vatandaşları mutlu edeceğini belirterek, alım gücünü artıracak bir gelişme yaşanacağını söylemişti.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun da asgari ücret ile ilgili açıklamalar yapan isimler arasında yer alıyor.  

Milliyet'te yer alan habere göre, Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun geçen senenin enflasyon oranı ile bu seneki karşılaştırıldığında geçen yıla göre yüksek bir enflasyon yaşadıklarını kaydederek, geçen yıl ocak ayında asgari ücrete yüzde 50 zam yapıldığını ve artı yüzde 30 Temmuz ayında yapıldığını söyledi. 

Özgür Erdursun yaptığı açıklamada, asgari ücretin 8 bin 250 TL bandında olacağını düşündüğünü fakat bunun üzerinde bir rakam olabileceğini de kaydetti. 

Aileler e-Devlet'ten başvuruyor PTT'den 650 TL'yi hemen alıyor! İşte başvuru şartları ve detayları...

Emekliler müjde! Promosyon yarışına PTT'de katıldı! PTT emekli promosyonu ne kadar?

Emeklilere ilaç gibi ödeme yapılacak! Bankalar peş peşe açıkladı! Ziraat, İş, Garanti, Vakıfbank, Denizbank, Yapı Kredi


Geri Dön