17 / 05 / 2024

Bakan Bilgin'den EYT paylaşımı! EYT’de ilk maaş ne zaman yatacak? Depremzedeler faydalanabilecek mi?

Bakan Bilgin'den EYT paylaşımı! EYT’de ilk maaş ne zaman yatacak? Depremzedeler faydalanabilecek mi?

Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda 395 oyla kabul edilmesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den paylaşım geldi.



EYT’de ilk maaş ne zaman yatacak?

EYT’de ilk maaşın ödeneceği tarih merakla bekleniyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin kanun Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çalışmalarına ara veren Meclis’in yeniden açılması ile beraber kabul edildi. Peki EYT’de ilk maaş ne zaman yatacak?

Emeklilikte Yaşa Takılanların Nisan ayında maaşlarının ödenmesi bekleniyor. Nisan ayı itibari ile vatandaşlar hem emekli maaşlarını yani o ayın emekli maaşını hem de müracaat edilen tarih ile emekli aylığı alacağı güne kadar aradaki farkı alabilecekler.

Türkiye'de işçiler tahsis numaralarına göre maaşlarını alıyorlar. SSK'lılar ayın 17'si ile 26'sı arasında, Bağkurlular ayın 25’i ve 28’i arasında maaş alıyorlar. Bir kişinin her ayın 25’inde emekli maaşını aldığı düşünülürse bu kişi 25 Nisan’da tam emekli maaşını alacak. 3-5 gün içerisinde de aradaki farkı alacak ve hak kaybı yaşamayacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön