16 / 05 / 2024

Bakan Bilgin'den EYT paylaşımı! EYT’de ilk maaş ne zaman yatacak? Depremzedeler faydalanabilecek mi?

Bakan Bilgin'den EYT paylaşımı! EYT’de ilk maaş ne zaman yatacak? Depremzedeler faydalanabilecek mi?

Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda 395 oyla kabul edilmesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den paylaşım geldi.



DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN EYT’LİLERİN AİLELERİNE AYLIK BAĞLANACAK MI?

EYT başvuruya esas olduğu için vatandaşlar emekli olmadan yani dilekçe vermeden emekli olamaya hak kazanamıyorlar.

Mevzuata göre zaten deprem sebebiyle yaşamını yitiren veya malul hale gelen kişinin yakınlarına çok çok daha az prim günü sayısına emeklilik aylığı bağlanabiliyor. Yani illa EYT çıkacak ve maaş bağlanacak diye beklemek gerekmiyor. Sosyal Sigortalar Kurumu’nda 900 gün, Bağkur ve Emekli Sandığı’nda 1800 günü dolduran malul olan kişilere bizzat emeklilik aylığı, ölen kişilerin yakınlarına bizzat emekli aylığı bağlanabiliyor. Dolayısıyla EYT yasasının depremzedeler için bir hak kaybı oluşturmuyor. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan bankalara Kur Korumalı Mevduat uyarısı! Döviz talebini yükseltti!

Türk Ticaret Bankası satışa çıkıyor!

Ürün ve kirada fahiş fiyatlara hapis cezası geliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön