05 / 05 / 2024

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan bankalara Kur Korumalı Mevduat uyarısı! Döviz talebini yükseltti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan bankalara Kur Korumalı Mevduat uyarısı! Döviz talebini yükseltti!

Merkez Bankası, Hazine karşı taraflı yani TL cinsi Kur Korumalı Mevduatları (KKM) vadesi geldiğinde dövize çevirip, ertesi gün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) karşı taraflı yani döviz dönüşlü dövize dayalı Kur Korumalı Mevduat (KKM) yapan bankalara uyarıda bulundu.



Merkez Bankası TL cinsi Kur Korumalı Mevduat'ın (KKM) vadesi dolduğunda müşterisine döviz alıp döviz dönüşümlü KKM öneren bankaları döviz isteklerini yükselttikleri gerekçesiyle uyardı. Merkez Bankası uygulama devam ederse bu tür KKM’lerin döviz dönüşlü kabul edilmeyeceğini açıkladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın, bankalara KKM işlemleri ile ilgili yeni bir uyarı yaptığı ortaya çıktı. BloombergHT’de yer alan habere göre; düşük faizli TL cinsi  Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) vade uzatmayı istemeyen müşterileri bankalar döviz aldırarak sonraki gün daha yüksek faizli döviz dönüşlü Kur Korumalı Mevduat (KKM)'a yönlendiriyor. Merkez Bankası da TL’den dövize dönüş işleminin piyasada döviz talebini yükseltip kurları baskıladığını belirterek bu uygulamanın sürmesi halinde bu yolla yapılan işlemlerin TL dönüşüme sayılmayacağını bankalara iletti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön