05 / 05 / 2024

Bakan Bilgin'den son dakika EYT açıklaması! Masamızda sadece bir tane EYT formülü var...

Bakan Bilgin'den son dakika EYT açıklaması! Masamızda sadece bir tane EYT formülü var...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den son dakika EYT açıklaması geldi. Bakan bilgin masamızda sadece bir tane EYT formülü var diyerek açıklama yaptı. İşte detaylar...



ALMANYA FORMÜLÜ

Almanya'da emeklilik yaşı erkek ve kadınlar için 67'dir. 60 yaşını dolduran vatandaşlar 35 yıllık çalışma süresini tamamlamladığı dereceye göre iş göremezlik raporu alarak erken emekli olabiliyor.

63 yaşını doldurduklarında ise 35 yıllık çalışma süresini tamamlamış olma şartı ile iş göremezlik raporuna gerek kalmadan 67 yaşını beklemeden emekli olabiliyor.

Bakan Bilgin den son dakika EYT açıklaması! Masamızda sadece bir tane EYT formülü var...

60 yaşını doldurup en az 15 yıl çalışma süresi olanlar ise; Son 10 yılda en az 8 yıl prim yatırmış olma. Son 1,5 yılda ise 52 hafta işsiz kalmış olma şartıyla erken emekli olabilir.

Erken emekli olan kişilerin maaşından her yıl için yüzde 2-3 oranında kesinti oluyor. 67 yaşı doldurulduğunda ise gerçekte olması gereken emekli aylığı ile mevcut aylığı arasında fark varsa o fark tamamlanıyor. Almanya'da prim günü şartı ise 5 yıldır. 5 yılı tamamlayan kişiler doğrudan yaşı beklemek zorunda.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön