01 / 07 / 2024

Bakan canlı yayında duyurdu! Ödemeler için tarih belli oldu

Bakan canlı yayında duyurdu! Ödemeler için tarih belli oldu

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci faizsiz olarak ihtiyacı olan finansman sağlanması için 100 bin liralık kredi limitini de 200 bin liraya çıkardıklarını ifade ederek destek ödemelerine ilişkin flaş bir açıklama yaptı.



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarım desteklerinden kredi faizlerine, gıdadan et-süt fiyatlarına ve barajlardaki doluluğa ilişkin son gelişmeleri anlattı. NTV  Ankara  İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtlayan Bakan Kirişci'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“TARIMDA 2020 RAKAMLARI YAKALANACAK”
(Tarımsal üretim hedefleri) Önce pandemi sonra savaş yaşanmasına rağmen ülkede rafta hiçbir şeyin eksikliği hissedilmedi. Tarım sektörü dış ticaret fazlası veren bir sektör. 2022 için arzuladığımız üretimi yapacağız. Şu anda 125-126 milyon tonlara geldi. Bu önceki yıla göre yüzde 6'lık artış anlamına geliyor. Ayçiçeğinde bu yıl yüksek rekolte bekliyoruz, hububat da öyle. Bu yıl yağışlar gayet güzel gidiyor. 2022 rakamı 2020 rakamını inşallah yakalayacak.

"TÜRKİYE SU ZENGİNİ DEĞİL"
Uzun yıllar eylül ortalamamız 20,9, bu yıl 21,9 gibi daha sıcak geçti. Kuraklık adına atılması gereken adımlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Türkiye su fakiri değil ama su zengini de değil. Biz kuraklık eylem planıyla kendi su miktarımızı dikkate alarak buna uygun ürün planlamaları yapmakla mükellefiz.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön