01 / 07 / 2024

Bakan canlı yayında duyurdu! Ödemeler için tarih belli oldu

Bakan canlı yayında duyurdu! Ödemeler için tarih belli oldu

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci faizsiz olarak ihtiyacı olan finansman sağlanması için 100 bin liralık kredi limitini de 200 bin liraya çıkardıklarını ifade ederek destek ödemelerine ilişkin flaş bir açıklama yaptı.



"KENT TARIMINA AĞIRLIK VERECEĞİZ"
Kent tarımına ağırlık vereceğiz. İlkini Dikili'de yaptık. Seraların kullanım süresini artırmış olacağız. Yerinde üretim, yerinde istihdamın üzerinde ağırlıklı olarak duruyoruz.

(Tarımda planlı üretim adımları) Kamunun üreticiden haberi yok, üreticinin de vereceği hesap yok. Planlı üretimden kastımız, toprak özellikleri, iklim verileri, üreticinin yatkınlığı... Bütün bunların dikkate alınması gerekiyor.

(Yurt dışında tarım faaliyetleri) 2053 için öngörülen nüfus 105 milyon. Biz kamu olarak bu ülkelerde toprak almıyoruz. Kendi özel sektörümüzün yansıtabileceği imkânları oluşturuyoruz.

“SİVAS SIKINTILI AMA PANİKLETECEK DURUM YOK”
(Barajlarda su sıkıntısı var mı?) Kasım ayında belki Sivas için bir şey olabilir. Ama bu Sivaslıları panikletecek durum değil. Bunun dışında oldukça yeterli. Şehirlerimizin içme suyuyla ilgili bir problemleri gözükmüyor. Bir önceki yılki kuraklıktan dolayı rezervi daha fazla tüketmemizin de etkisi var.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön