01 / 07 / 2024

SGK açıkladı! 88 bin sahte sigortalıya iptal gelecek!

SGK açıkladı! 88 bin sahte sigortalıya iptal gelecek!

SGK, geçen sene 1533 işyerinin sahte olduğu ifade edilirken,  88 bin 455 kişinin de sigortasını iptal ettiği açıklandı. Buna göre, SGK Denetmenleri Derneği Genel Başkanı Şahin “Hamilelerin sahte sigortalılığında bir yükselme var” dedi.



Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK), 2023 senesinde gerçekleşen denetimler kapsamında, 1533 iş yerinin sahte olduğu ifade ederken, çalışmadığı halde sigorta primi ödenen ya da sahte işyeri üzerinden sigortalı gösterilen 88 bin 455 kişinin sigortalılığı iptal edildiği kaydedildi. Bu yolla sigortalı gösterilenlerin sigortalılığını iptal eden SGK, sahte olduğu tespit edilen hizmetleri silerken, bağlanan aylıkları iptal etti, yapılan maaş ve diğer ödemeler ise faizi ile geri almış oldu.

aksam.com.tr'de yer alan habere göre; Sahteciliğin tespiti halinde iş yerlerine de yaptırımlar uygulayan kurum, baştan beri sahte olduğu tespit edilen işyerinin tescil kaydı, e-sigorta şifresi ve işyeri sicil numarasını iptal ederken, yersiz yararlanılan teşvik ve destekleri ise gecikme cezası ve gecikme zammı ile tahsil ettiği kaydedildi.

 SGK açıkladı! 88 bin sahte sigortalıya iptal gelecek!

HAMİLELER BAŞVURUYOR

Sosyal Güvenlik Denetmenleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Şahin, "Sahte işyeri ve sahte sigortalılık durumları daha çok kayıt dışının yüksek olduğu şehirlerde görülüyor. Buna göre, sahte sigortalılık, yaygın olarak akraba veya tanıdıklara ait iş yerleri üzerinde yapılıyor. Son dönemde özellikle hamilelerin sahte sigortalılığında artış tespit edildi. Hem SGK'dan geçici iş göremezlik ödeneği alabilmek hem de özel hastanedeki doğum masraflarının bir kısmını kuruma ödetmek için bu yola başvuruluyor. Sosyal güvenlik denetmenleri olarak sosyal güvenlik alanında devleti zarara uğratan tüm yol ve yöntemlere karşı titizlikle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye ifade edildi.

Sosyal Güvenlik Denetmenleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Şahin, SGK'nın 2 bin 750 sosyal güvenlik denetmeniyle Türkiye genelinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Maaşı 10 bin TL olan emeklilere resmen zam yok! Memur ve emeklilere Temmuz zammı şoku!

65 yaş aylığına zam gelecek mi? 

Temmuzda bedelli askerlik ücretlerine kaç TL zam gelecek? Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak?

Uzmanlar açıkladı! 5 yıl erken emekli olabilirsiniz...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön