04 / 05 / 2024

Bakan duyurdu! Sosyal konutta tarih belli oldu

Bakan duyurdu! Sosyal konutta tarih belli oldu

Bakan Murat Kurum, “Vakit kaybetmeden inşallah arsalarımızı illerde belirlemek suretiyle gerek kira noktasında gerek konut fiyatlarının düşme noktasındaki bu kararlı adımımızı, 81 ilimizde 622 ilçemizde atacağız.” ifadelerini kullandı.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir dizi programlara katılmak üzere geldiği Konya'nın Ereğli ilçesinde, AK Parti İlçe Teşkilatına gitti.

Konya’da konuşan Bakan Kurum şu bilgileri verdi: 

“Gençlerimizin, emeklilerimizin, şehit ve gazi ailelerimizin, genç kardeşlerimizin kontenjanlarının olduğu ve rekor başvuru sayısına ulaştığımız projemizi de kararlı bir şekilde yürütüyoruz. Burada Cumhurbaşkanımız, bir müjdeyi daha milletimizle paylaştı. Altyapısı hazırlanmış arsa sayısını 1 milyona çıkardı. 1 milyon konut yapılacak arsamızı, altyapısını, elektriğini, suyunu, yolunu yapmak suretiyle vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Bize de vakit kaybetmeden inşallah arsalarımızı illerde belirlemek suretiyle gerek kira noktasında gerek konut fiyatlarının düşme noktasındaki bu kararlı adımımızı 81 ilimizde 622 ilçemizde atmış olacağız. 25 Ekim’de de aynı anda 5 bin konutluk temelimizi atıyor olacağız.”

Konya’da da bu kapsamda 7 bin 655 konut ayırıldığını ifade eden Kurum, kentte 500 sanayi ve iş yeri olmak üzere 11 bin 390 konutluk arsa temini yapıldığını vurguladı.


Geri Dön