22 / 05 / 2024

Bakan duyurdu! Sosyal konutta tarih belli oldu

Bakan duyurdu! Sosyal konutta tarih belli oldu

Bakan Murat Kurum, “Vakit kaybetmeden inşallah arsalarımızı illerde belirlemek suretiyle gerek kira noktasında gerek konut fiyatlarının düşme noktasındaki bu kararlı adımımızı, 81 ilimizde 622 ilçemizde atacağız.” ifadelerini kullandı.



Konutlar 2 yıl içinde teslim edilecek

Kurum, bugüne kadar 1 milyon 170 bin konut yaptıklarını ve vatandaşa teslim ettiklerini anımsatarak, şöyle devam etti:

“Onlar altılı masa etrafında gelecek kaygısı çekerken biz milletimize hizmet ediyoruz. 20 yıldır vatandaşımıza ne söz verdiysek o sözlerin hepsini tuttuk. Hastane dedik, yaptık. Havalimanı dedik, yaptık. Üniversiteler dedik, üniversiteleri yaptık. Köprülerimizi, yollarımızı, sanayi ve tarım alanlarımızı, Türkiye’nin bir ucundan bu ucuna baştan aşağı hemen hemen tüm alanlarda devrim niteliğindeki yatırımları yaptık. Bu yatırımları yapan, bu iradeyi ortaya koyan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onlar, bu iradenin neler yapabileceğini görmek istemiyorlar. Onlara hiçbir zaman kulak asmadık. Her zaman işimize odaklandık. Eserlerimizi yaptık ve eser siyasetini yaptık. Bundan sonra da aynı anlayışla çalışacağız. Nasıl 1 milyon 170 bin konut yapıldıysa söz verdiğimiz gibi bu sosyal konutlarımızı da 25 Ekim’de 5 bin konutun temelini atmak ve etaplar halinde konutlarımızı 2 yıl içinde vatandaşlarımıza teslim etmek suretiyle onların mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız.”

“Vatandaşımıza söz verdiğimiz projeleri teslim edeceğiz”

AK Parti iktidarının seçim beyannamesinde yer verdiği ve açıkladığı tüm projeleri hayata geçirdiğine işaret eden Kurum, “100 bin sosyal konut projesi açıkladık, 95 bininin ihalesini yaptık. Diğerleriyle alakalı da yine baksınlar aynaya, ya muhalefet belediyelerinden kaynaklı ya da onların bağlı olduğu kuruluşların yapması gereken sorumlulukları yapmadığından kaynaklı problemler yaşıyoruz ama onları da yapacağız. Onlara rağmen, onlar istemese de bu projelerimizi yapacağız ve vatandaşımıza söz verdiğimiz gibi teslim edeceğiz.” diye konuştu. AA


Geri Dön