Ekonomi

Bakan Göktaş açıkladı! Sosyal yardımlara, 450 milyon lira kaynak aktarılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki çocuklarımızın temel eğitim ihtiyaçlarının karşılanması için 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza 450 milyon lira kaynak aktarıyoruz." dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çanakkale'de, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün yeni binasının açılışında yaptığı konuşmada, bakanlık olarak sosyal politikaları her daim insanı merkeze alan bir anlayışla şekillendirdiklerini ve uygulamaya koyduklarını belirtti.

Yürüttükleri sosyal politikalarla vatandaşların kaliteli yaşam sürmelerini hedeflediklerini, bu doğrultuda sosyal hizmetleri toplumun değişen ve gelişen ihtiyaçlarına göre zenginleştirdiklerini dile getiren Göktaş, "Her geçen gün daha da güçlendirdik, güçlendirmeye de devam ediyoruz. Bu anlamda bakanlık olarak, toplumun tüm kesimlerine hizmet sunmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyet tarihimizin en güçlü sosyal politika uygulamalarıyla kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazilerimize etkin hizmet modelleri sunmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Göktaş, 81 ilde bulunan il müdürlükleri ile yerel dinamikleri ve ihtiyaçları da göz önünde bulundurarak vatandaşların ihtiyaçlarını en hızlı şekilde karşılamayı çabaladıklarını söyledi.

Bu kapsamda il müdürlüklerinin hizmet altyapısını güçlendirmeyi özellikle önemsediklerini, yatırımlara devam ettiklerini vurgulayan Göktaş, şu bilgileri paylaştı: "Türkiye, sosyal devlet olma anlayışıyla hareket eden ve vatandaşlarının ihtiyaçlarını karşılayan güçlü bir ülkedir. Bu amaç doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde 22 yıl boyunca 81 ilimizde olduğu gibi Çanakkale'ye de pek çok hizmet kazandırdık. Bu süre zarfında şehrimize 188 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımların 3 milyar liralık kısmı ise aile ve sosyal hizmetler alanında yapılan yatırımlardan oluşuyor. Çanakkale'de bulunan 3 sosyal hizmet merkeziyle Çanakkaleli vatandaşlara destek oluyoruz. Aile Sosyal Destek Programı ile ihtiyaç duydukları an vatandaşlarımızın yardımına koşuyoruz, yanında oluyoruz. Program ile 2017'den bu yana yaklaşık 33 bin haneye ulaştık. Gençlerimizi yuva kurmaya hazırladığımız Aile Eğitim Programı'mızdan ise 2013 yılından bu yana 20 binden fazla gencimiz faydalandı. Bunların yanı sıra şehrimizde bulunan 17 kadın kooperatifiyle kadınların başarılı birer girişimci olmalarının önünü açıyoruz."

Çocuğu okula giden ailelere müjde! Bakanlık açıkladı, her ay 6 bin 545 TL verilecek...

Bakanlık duyurdu! Yüzbinlerce öğrenciye ulaşım desteği geliyor...

Evde bakım desteği müjdesi! 9 bin 77 TL bugün yatırılmaya başladı! Hemen hesaplarınızı kontrol edin!

Aile destek ödemesi ve çocuk desteği bugün hesaplara yatıyor! Herkes bitti sanıyordu, tam 3.8 milyar TL ödenecek!