27 / 08 / 2024

Bakanlık duyurdu! Yüzbinlerce öğrenciye ulaşım desteği geliyor...

Bakanlık duyurdu! Yüzbinlerce öğrenciye ulaşım desteği geliyor...

Yüzbinlerce öğrencinin merakla beklediği haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan geldi. Göktaş, sosyal yardım alan ailelerin öğrencilerine ulaşım desteği ödemelerinin 2024-2025 yılında da devam edeceğini açıkladı.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş "Öğrencilerimize vereceğimiz desteğin üst limit tutarı tek yön için 1.250 TL oldu" diye konuştu. Buan göre, öğrencilere verilecek olan ulaşım desteği başvurusu nasıl ve nereden yapılır? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirilen Ulaşım Desteği'nin 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam edeceğini kaydetti. Bakan Göktaş, Ulaşım Desteği ile ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerinin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olduklarını söyledi.

takvim.com.tr'de yer alan habere göre; Gerçekleşecek olan söz konusu programın 2022 yılında hayata geçirildiğini hatırlatan Bakan Göktaş, bugüne kadar 100 binden fazla öğrencinin yararlandığını ifade etti.

1250 TL OLDU

Bakan Göktaş, sosyal yardım faydalanıcısı hanelere bulunan öğrencilerin gidiş dönüş olmak üzere yılda dört defa ulaşım giderlerine destek sağladıklarını belirterek "Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için bütün tedbirleri almaya devam ediyoruz. Bu kapsamda sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz Ulaşım Desteği 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam edecek. Öğrencilerimize vereceğimiz desteğin üst limit tutarı tek yön için 1.250 TL olurken, şu ana kadar yaklaşık 60,8 milyon TL'lik kaynağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza aktardık" dedi.

Ulaşım Desteği ile öğrencilere ve ailelerine destek olmayı sürdürdüklerini kaydeden Bakan Göktaş, "Bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri geliştirerek toplumun her bir ferdine ulaşmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda sosyal yardım faydalanıcısı hanelerin desteğe ihtiyaç duydukları her an yanlarında olacağız" dedi.

Bakanlık duyurdu! Yüzbinlerce öğrenciye ulaşım desteği geliyor...

BAŞVURULAR SYDV'LERE YAPILIYOR

Bakan Göktaş, söz konusu destek programına ilişkin başvuruların, öğrenci veya öğrencinin ailesi tarafından öğrencilerin ailelerinin ikametgâh adresinde yer alan ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılması gerektiğini belirtti.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Destek programına başvurular, öğrenci veya öğrencinin ailesi tarafından, öğrencilerin ailelerinin ikametgah adresindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılmalıdır.

İBB açıkladı! İstanbul'da bayramda toplu ulaşım ücretsiz mi?

Yabancılara gayrimenkul satışı Meclis gündeminde! Yabancıya gayrimenkul satışı destek uygulaması hedefine ulaştı mı?

Kentsel dönüşüme şimdi de ulaşım desteği müjdesi!

Çiftçilere son dakika müjdesi! Bugün 630 milyon TL'lik tarımsal destek ödemesi hesaplara yatıyor! SON DAKİKA!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön