27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüme şimdi de ulaşım desteği müjdesi!

Kentsel dönüşüme şimdi de ulaşım desteği müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı, evleri kentsel dönüşüme giren vatandaşlara belirli bir süre olacak şekilde ulaşım desteği vermeyi planlıyor. İşte söz konusu destek ile ilgili merak edilen detaylar...



Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden sonra en çok konuşulan konulardan bir tanesi de kentsel dönüşüm oldu. Kentsel dönüşüm ile ilgili destekler sürekli olarak artırılırken, Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı'ndan da bir müjde geldi.

Yeni Şafak'tan Merve Safa Akıntürk imzalı habere göre evleri kentsel dönüşüme girdiği için farklı bir bölgeye taşınan ve iş yerine ulaşımı zorlaşan vatandaşlara ulaşım desteği verileceği belirtildi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre böylelikle özellikle son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm sürecinde gelir gruplarının fiziksel şekilde istihdamdan uzaklaşması da önlenmiş olacak.

Kentsel dönüşüme şimdi de ulaşım desteği müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında vatandaşlara Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirli destekler veriliyor. Söz konusu bu destekler kapsamında mega kent İstanbul’da 5 bin 500 Türk Lirası, Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir’de 4 bin 500 Türk Lirası, diğer büyükşehirlerde 3 bin 750 Türk Lirası, diğer şehirlerde de 3 bin Türk Lirası aylık kira desteği sağlanıyor.

SOSYAL YARDIM YELPAZESİ GİDEREK GENİŞLİYOR

Pek çok kişinin yüzünü güldüren kentsel dönüşüm kira yardımı deprem riskinin olmadığı şehirlerde riskli yapılar için en fazla 18 ay şeklinde veriliyor. Deprem riskinin olduğu şehirlerdeki riskli yapılar için de maksimum olarak 48 ay süreyle kira yardımı veriliyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre söz konusu bu desteklerin dışında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evi kentsel dönüşüme giren ve sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar için sosyal yardımların kapsamını genişletmeyi planlıyor. Planın hayata geçmesi halinde konutu kentsel dönüşüme girdiği için taşınmak zorunda kalmış olan ve iş yerine uzak olanlar için ulaşım desteği sağlanabilecek. Söz konusu Bu çalışma ile kentsel dönüşüm sürecinde farklı gelir gruplarının işlerinden uzaklaşmaları da önlenmiş olacak.

 

BES’ten maaş nasıl alınır? Toplu para mı, maaş mı daha avantajlı!

TürkTraktör'den çiftçilere elektrikli traktör! Türkiye’de bir ilke imza atılıyor! 

Ev sahipleri için çok kritik uyarı: Önce para sonra hapis cezası!


Geri Dön