28 / 04 / 2024

Ev sahipleri için çok kritik uyarı: Önce para sonra hapis cezası!

Ev sahipleri için çok kritik uyarı: Önce para sonra hapis cezası!

Mali Hukuk Ana Bilim Dalı Başkanlığı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Batı milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren kira geliri beyanı ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...



Mart ayı itibarıyla kira geliri beyanı da resmen başladı. Söz konusu beyan ile ilgili detaylar merak edilirken ev sahipleri için de vergi ziyaı cezası, gecikme faizi, haciz ve hapis cezası gibi ciddi cezalar bulunuyor.

Mali Hukuk Ana Bilim Dalı Başkanlığı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Batı  yaptığı açıklamada kira gelirini beyan etmeyen mülk sahipleri için önemeli uyarılar yaptı. Prof. Dr. Murat Batı açıklamasında beyanname vermeyenlerin vergi ziyaı cezası, gecikme faizi, haciz ve hapis cezası gibi yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceklerini söyledi. 

Ev sahipleri için çok kritik uyarı: Önce para sonra hapis cezası!


HAPİS CEZASI DAHİ VAR!

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada beyanname vermemenin, mülk sahiplerini hem maddi hem de manevi açıdan pek çok olumsuz sonuçla karşı karşıya bırakabileceğini dile getiren Prof. Dr. Batı beyanname vermeyip de beyanname verme süresini kaçıranlar, vergi ziyaı cezası, gecikme faizi ve usulsüzlük cezası gibi yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını söyledi. Murat Batı açıklamasında ayrıca, eğer vergi ve cezalar ödenmezse hacizin de söz konusu olabileceğini söyledi. Murat Batı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Daha da önemlisi, mal bildiriminde bulunmayan mülk sahipleri üç aya kadar hapis cezasına çarptırılabilir" 

Prof. Dr. Batı yaptığı açıklamada beyanname vermemenin vergi sicilinin bozulmasına ve kredi almada zorluk çekilmesine de sebep olabileceğini anımsatarak, mülk sahiplerini kira gelirlerini beyan etmeye ve vergilerini zamanında ödemeye davet etti.


İNDİRİM MÜMKÜN

Prof. Dr. Batı açıklamasında söz konusu vergi ve cezaların bir bölümünü uzlaşma yoluyla ya da idareye başvuru yaparak sildirmenin de mümkün olduğunu belirtirken ayrıca

Dava açma hakkının da mevcut olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Batı, kira gelirinin beyan edilmesi ve vergilerin zamanında ödenmesi konusu ile ilgili olarak herhangi bir tereddüt yaşayanlara bir mali müşavire veya vergi uzmanına danışması tavsiyesi de verdi.

Hapis cezalarının mali bildiriminde bulunmamanın bir sonucu olduğuna değinen Prof. Dr. Batı, borcu ödemiş olan mülk sahipleri dahi mal bildiriminde bulunmazsa hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceklerini belirtti. Batı ayrıca hapis cezasının üç ay olduğunu ve mal bildirimi yapılmasıyla son bulduğunu da kaydetti.

 

Bakan Işıkhan açıkladı! BAĞKUR 7200 ne zaman yasalaşacak?

Olası İstanbul depremine karşı yapılması gereken: Kentsel dönüşüm hızlanmalı! Devlet çözüm bulmalı!

Garanti BBVA'dan 300 bin TL'lik ihtiyaç kredisi!


Geri Dön