28 / 04 / 2024

Bakan Güllüce: Rötarsız uçuşlar için 3. havalimanının mutlaka yapılması gerekiyor!

Bakan Güllüce: Rötarsız uçuşlar için 3. havalimanının mutlaka yapılması gerekiyor!

Çevre konusunda en az eleştirilmesi gereken ülkenin Türkiye olduğunu belirten Güllüce, "Bizi çevre konusunda eleştiren ülkelerde Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu diye bir şey yok" dedi...




İstanbul Ticaret Odası (İTO) Şubat Ayı Meclis Toplantısı'nda konuşan Güllüce, 3. havalimanı tartışmaları, İstanbul'daki şehirleşme ve güncel konulara ilişkin açıklamalar yaptı.


Çevre konusunda en az eleştirilmesi gereken ülkenin Türkiye olduğunu belirten Güllüce, "Bizi çevre konusunda eleştiren ülkelerde Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu diye bir şey yok" dedi.


Türk tarihi boyunca çevreye saygın duruşun her kesim tarafından takdir edildiğine dikkati çeken Güllüce, batı toplumlarında sanayi medeniyeti inşa etmek için çocuk işçilerin dahi kullanıldığı çevreye tehdit büyüme modelinin kabul edildiğini anlattı.


3. havalimanı hakkındaki tartışmalara değinen Güllüce, ÇED raporunun askıda kalma süresine ilişkin, "Gürültüye baktığınızda, ilkokul 2. sınıftan sonra her çocuk bilir ki 12 büyüktür 10'dan, 15 büyüktür 10'dan… Askı süresi evrakla belli 15 gün… Nasıl 10 gün askıda kalmamış diye bir mahkeme karar veriyor, ben bunu anlamakta zorlanıyorum. Asgari süre 15 gün, mahkeme diyor ki 10 gün askıda kalmamış" ifadelerini kullandı.


3. havalimanının inşasının engellenmek istendeğini belirten Güllüce, rötarsız ve kaliteli uçuşlar için bu havalimanının mutlaka yapılması gerektiğini kaydetti. Tüm karanlık planlara rağmen İstanbul'a 3. havalimanını inşa etmekte kararlı olduklarını dile getiren Güllüce, Türkiye'deki küreselleşmeye de dikkati çekerek, "İstanbul çok fazla önem kazandığı için çok fazla insan gelecek, çok  fazla yolcu gelecek. Şimdi havalimanını yapmayalım… O zaman turistlere, 'Siz Türkiye'ye gelmeyin kardeşim, bizim sizi havalimanına indirecek imkanımız söz konusu değil. Siz bir minibüs kiralayın, İspanya'dan, Fransa'dan gelirken o minibüsle gelin' diyelim" nüktesini yaptı. 


İnsanların hükümeti, "3. havalimanı neden 4 yılda yapılıyor da 2 yılda yapılmıyor" diye eleştirmesinin mantıklı olacağını ifade eden Güllüce, "Havalimanı gecikir diye sevinç duyan insanları nasıl anlamalıyım, zorlanıyorum burada" serzenişinde bulundu.



AA


Geri Dön