Bakan Işıkhan açıkladı! İŞKUR ile 2002'den bugüne 463 bin 270 engelli vatandaş işe yerleştirildi...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR ile 2002 senesinden bugüne kadar 463 bin 270 engelli vatandaşın işe yerleştirilmesine aracılık ettiklerini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu sene ekim ayına kadar 27 bin 858 engelli vatandaşın İŞKUR hizmetlerinden yararlanarak istihdama katıldığını bildirdi.
Danışmanlık hizmetleri ve hibe destek programlarıyla engelli vatandaşların çalışma hayatının her alanına dahil olmaları için yanlarında olduklarını vurgulayan Işıkhan, şunları belirtti: "İŞKUR ile 2002'den bugüne 463 bin 270 engelli vatandaşın işe yerleştirilmesine aracılık ettik. Biliyoruz ki engeller birlikte aşılır. Bakan Işıkhan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde bir kez daha ifade ediyoruz ki; mücadele ve azimleri ile hepimize örnek olan engelli vatandaşlarımızın haklarının korunması, güçlendirilmesi ve toplumsal farkındalığımızın artırılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz."
İŞKUR NEDİR?
İŞKUR, İş ve İşçi Bulma Kurumu 15.03.1946'da faaliyete başladı. İŞKUR, 4837 sayılı Kanun Kurumun görevini "işçilere vasıflarına uygun işler bulmak ve işverenlere de işlerine uygun vasıfta işçi bulmak" yani iş ve işçi bulmaya aracılık olarak belirtilmiştir.
İŞKUR ÜZERİNDEN İŞE GİRMEK NASIL OLUYOR?
İŞKUR üzerinden işyeri ait kaydın tamamlanması içini işyerinizin yer aldığı şube müdürlüğü ile iletişime geçilmesi gerekir. Buna göre, onay işlemi tamamlandıktan sonra, T. C. Kimlik numarası, şifre ve işyeriniz için verilen İŞKUR numarası ile sisteme giriş yapabilir.
İŞKUR HAKKINDA!
İŞKUR, İş ve İşçi Bulma Kurumu 15.03.1946 yılında iş hayatına başlamıştır. 4837 sayılı Kanun kapsamında kurumun görevini "işçilere vasıflarına uygun işler bulmak ve işverenlere de işlerine uygun işçi bulmak" yani iş ve işçi bulmaya aracılık yapmak şartı ile ş ve İşçi Bulma Kurumu 15.03.1946 tarihinde faaliyete geçen bir kurum olmuştur. İŞKUR, İşyeri kaydınızın yapabilmesi için işyerinizin bulunduğu il/şube müdürlüğümüz ve iletişime geçilmesi ve başvurunun yapılması gerekmektedir. Öte yandan, nay işlemi tamamlandıktan sonra, T. C. Kimlik numaranız, şifreniz ve işyeriniz için verilen İŞKUR numarası ile sisteme giriş yapabilirsiniz.
SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Bakan Işıkhan'dan zam sinyali: Emeklilerin yüzünü güldüreceğiz...
Türkiye'de en çok iş bulan meslekler belli oldu! Bakan Işıkhan açıkladı: 272 bin 419 işçi aranıyor!