29 / 04 / 2024

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Bakan Işıkhan'dan zam sinyali: Emeklilerin yüzünü güldüreceğiz...

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Bakan Işıkhan'dan zam sinyali: Emeklilerin yüzünü güldüreceğiz...

Milyonlarca emekli Ocak 2024 zammını heyecanla bekliyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin yüzünü güldüreceklerini söyledi.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşına yapılması planlanan düzenleme hakkında konuştu. Konu hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, "Emeklilerimizin yüzünü daha da güldürecek yeni adımlarla, tüm vatandaşlarımızı refaha ortak edeceğiz." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara'da düzenlenen Cumhuriyet'in 100. Yılında Çalışma Hayatı Sempozyumu'nda konuştu.

Bakan Işıkhan, konuşmasında milyonlarca emeklinin heyecanla takip ettiği maaş artışına dair açıklamalar yaptı.

Çalışmayan emeklilere tek seferlik 5 bin Türk Lirası ikramiye verildiğini anımsatan Işıkhan, "İnşallah emeklilerimizin yüzünü daha da güldürecek yeni adımlarla, tüm vatandaşlarımızı refaha ortak edeceğiz." dedi.

ZAM ŞİMDİDEN YÜZDE 30'A ULAŞTI

NTV'de yer alan detaylara göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri her 6 ayda bir enflasyon oranı kadar zam yapılıyor. Emeklilere en son temmuz ayında yüzde 25 oranında zam yapılmıştı.

Ocak 2024'te yapılacak zam oranı kasım ve aralık enflasyonunun açıklanmasıyla netlik kazanacak. Temmuz, ağustos, eylül, ekim ayları itibarıyla emekliler şimdiden yüzde 29,41 oranında zamma hak kazandı.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Bakan Işıkhan dan zam sinyali: Emeklilerin yüzünü güldüreceğiz...

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ekim ayı enflasyon rakamlarının belli olmasından sonra, ört aylık emekli ve memur zam oranı netleşirken geriye sadece 2 aylık veri kaldı.

Ekonomist Muhammet Bayram, emekli maaş zammı ile ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı ve son enflasyon rakamıyla birlikte tahminlerin yükseldiğine dikkat çekti. 

Bayram, en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL seviyesinde olduğunun, asgari ücretle arasındaki skalaya bakıldığında 10.000 TL bandında olması gerektiğine vurgu yaptı.

Bayram, yeni dönemde en düşük emekli maaşının çok daha fazla arttırılmasını beklediklerine dikkati çekerek, "En düşük emekli maaşının 12 bin 500 Türk Lirası seviyesinde olmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

Bilindiği üzere en düşük emekli maaşı, Nisan 2023'te 7 bin 500 liraya çıkarılmıştı. En düşük emekli maaşı, bütçe çalışmalarından sonra Ocak ayında tekrardan artacak. 

Gaziosmanpaşa Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

GAP yatırımları bölge ihracatını 28'e katladı! Yapılan yatırımlar 14 milyar doları aştı

Sakarya Hendek'te 189 bin TL'den başlayan fiyatlarla 32 gayrimenkul satılıyor! 


Geri Dön