06 / 05 / 2024

Bağ-Kur'lulara 5 yıl erken emekli olma hakkı geliyor

Bağ-Kur'lulara 5 yıl erken emekli olma hakkı geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yapılacak 5 bin liralık ödemeyle ilgili önergenin bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geleceğini belirtti.



Bakan Işıkhan; Bakanlık olarak 5 bin liralık ödeme için tüm detaylı teknik çalışmalarını bitirdiklerini kaydederek, "Bugün Meclis'e sunacağız. AK Parti Grup Başkanvekilimizkonu ile ilgili tüm gerekli prosedürü yapacak. Bu durumda meclis süreci ne kadar az zamanda sonuçlanırsa emeklilerimiz için daha iyi olacak. Böylece Kasım ayının 15'ine kadar da bu ödemeleri gerçekleştireceğiz. Emeklilerimiz hesaplarında maaşları görecekler." diye konuştu.

BAŞKA BİR ÇALIŞMA HENÜZ YOK

Kıdem tazminatı ile ilgili sistem değişikliği  konusu hakkında da Işıkhan şunları söyledi; "Bakanlık olarak böyle bir çalışmamız yok. İşçilerimiz, işverenlerimiz, sendikalarımızın içi rahat olsun. Orta Vadeli Program'da da aslında kaydettiğimiz bir bir cümle yer var. Şu an bir çalışmamız yok. Bakanlığımızın ilerleyen zaman içerisinde de bir çalışması söz konusu değil." diye konuştu. 

Tüm çalışmaların sosyal diyalog içerisinde yapıldığınıkaydeden Işıkhan, çalışma hayatını ilgilendiren mevzularda işçi ve işveren temsilcileriyle görüşmelerde bulunarak bakanlığın sosyal boyutunu da güçlendirdiklerini belirtti.

Öte yandan Bağ-Kur'lulara emekli olma hakkı ilgilide konuşan; Işıkhan, Bağ-Kur'luların emeklilik prim gün sayılarının yedi bin iki yüze indirilmesine yönelik çalışmalar hakkındaki "Bu konuda talimatlarımızı aldık, çalışmalarımıza başladık."dedi.

Bu süreçte yapılacak düzenlemeyle Bağ-Kur'lulara beş yıl öncesinden emekli olma hakkının sağlanacağını belirten Işıkhan, bütçe disiplini doğrultusunda bu hedeflerini de gerçekleştireceklerini kaydetti.

Bağ-Kur lulara 5 yıl erken emekli olma hakkı geliyor

EYT'de İKİ MİLYON BAŞVURUYU TAMAMLADIK

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi sürecinde yürütülen çalışmalara dair ise Işıkhan, "Bugüne kadar yaklaşık 2 milyon EYT başvurusunu başarıyla tamamladık ve sigortalılarımıza bildirdik. Yüz yirmi bine yakın dosyamızla ilgili işlemlerimiz sürüyor. Amacımız, yüz yirmi bin dosyamızı aralık ayının ortasında bitirmek." ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan, ev hanımlarına emekliliklerine yönelik çalışmalar hakkında ise şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanımızın mayıs ayındaki seçim zamanında  önemli müjdeleri içindeydi. Beş yıllık dönem içerisinde inşallah ev hanımlarına  bu iyileştirmeyi yapacağız. İsteğe bağlı sigortalı kapsamında üçte birlik prim desteğini devletimiz ödeyecek." açıklamasında bulundu.

SSK, Bağkur, EYT'li emeklilerine kötü haber! 5.000 TL ikramiyeden bazı emekliler faydalanamayacak! 

Emeklilere 12 bin 500 TL’ye varan nakit para müjdesi! Hesaplarınıza tıkır tıkır yatacak bu paraları hemen alın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön