28 / 04 / 2024

SSK, Bağkur, EYT'li emeklilerine kötü haber! 5.000 TL ikramiyeden bazı emekliler faydalanamayacak! 

SSK, Bağkur, EYT'li emeklilerine kötü haber! 5.000 TL ikramiyeden bazı emekliler faydalanamayacak! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün Kabine Toplantısının ardından emeklilere bir kereye mahsus 5 bin TL ikramiye verileceğini duyurdu. Ancak bu ödemeden bazı emekliler faydalanamayacak. SSK, Bağkur, EYT'li emeklilerine kötü haber! 5.000 TL ikramiyeden o grup faydalanamayacak! 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilere yönelik yaptığı açıklama 12 milyonun üzerinde emekliyi yakından ilgilendiriyor. 29 Ekim Cumhuriyetin 100. yılı sebebiyle emeklilere 5 bin TL ikramiye verileceği açıklandı. 

Emeklilere verilecek bu özel ikramiyenin toplam maliyeti 61 milyar lirayı aşacak. Ancak bu ödemeden bazı emekliler faydalanamayacak. Öte yandan emeklilere yapılacak zam için gözler sene sonuna çevrildi.

Emekliye yönelik ikramiye ödemesi ve sene sonu zammı için hazırlıklar başladı. Milyonlarca kişiyi kapsayan ödeme için hazırlıklar da başladı. Toplam maliyeti 61 milyar TL'yi aşan ikramiyeye ilişkin düzenleme turizme yönelik kiralık evlerle ilgili kanun teklifine bir önerge ile eklenecek. 5 bin TL ikramiye ödemeleri ise Kasım ayının ilk yarısında hesaplara yatırılacak. 

5 BİN TL İKRAMİYEDEN KİMLER YARARLANACAK?

Emekli aylığı alan ancak sigortalı olarak çalışanlar yani çalışmaya devam eden emekliler kapsam dışında tutuldu. Diğer tüm emeklilere Kasım ayının ilk yarısında 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılacak. Tam tarihler gelecek günlerde belli olacak.

SSK, Bağkur, EYT li emeklilerine kötü haber! 5.000 TL ikramiyeden bazı emekliler faydalanamayacak! 

ESNAFLIK YAPAN EMEKLİLER 5 BİN TL İKRAMİYE ALABİLECEK Mİ?

Emekli aylığı alıp kendi iş yeri olanlar, küçük esnaf ve şirket ortakları bu ikramiyeyi alamayacak.

DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLAR NASIL YARARLANACAK? KİME, NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Takvim'de yer alan detaylara göre, Emekli olup çalışmayanlara 5.000 TL ikramiye ödenecek. Bu kişiler bir de dul ya da yetim aylığı alıyorsa 2. bir ödeme olmayacak, sadece kendi aylıklarından 5.000 TL ödeme hakkı bulunacak.

Dul ve yetimlerin ikramiye tutarı hisseleri oranında hesaplanacak. Yalnızca dul aylığı alanlar, eğer çalışmıyorlarsa ölüm aylığı oranı yüzde 75 ise 3 bin 750 TL, yüzde 50 ise 2 bin 500 TL ikramiye alabilecek.

Sadece yetim aylığı alanlar da eğer çalışmıyorlarsa yüzde 25 ölüm aylığı oranına göre bin 250 TL ikramiyeyi hesabında görecek.

TOKİ Trabzon 2023 projesi için beklenen tarih geldi!

Emeklilerin 5 bin TL'lik ikramiyesinde flaş gelişme! Bakan Işıkhan resmen açıkladı: Bugün...

Konuta bir yılda en fazla 4 kiralama sınırı Meclis'te! Kurala uymayanlara ağır ceza verilecek!


Geri Dön