27 / 04 / 2024

Bakan Kacır: ‘Yıllık 7,1 milyar dolar cari açığı kapatacağız’

Bakan Kacır: ‘Yıllık 7,1 milyar dolar cari açığı kapatacağız’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İSO’nun meclis toplantısında konuştu. Kacır, Teknoloji odaklı sanayi hamlesi hedeflediklerini ifade eden Kacır, “Projeleri uygulamaya başladığımız zaman yıllık 7,1 milyar dolar cari açığı kapatıyor olacağız” şeklinde konuştu.



dunya.com’un haberine göre, İstanbul Sanayi Odası (İSO), haziran ayı meclis toplantısında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ı misafir etti. Yeni kabine döneminde İSO’nun ilk meclis toplantısına katılım sağladığını belirterek sözlerine başlayan Bakan Kacır, teknoloji hamlesine vurgu yaptı.

Bu noktada İstanbul’da mutlaka yüksek teknolojinin payının artırılmasının zorunlu olduğunun altını çizen Bakan Kacır, “İstanbul’u katma değeri yüksek yatırımlarla buluşturmalıyız. Teknoloji girişimlerini İstanbul’da, yenilikçi sermaye ortaklığı metotlarıyla büyütmek temel istikametimiz olmalı” dedi.

Bakan Kacır: ‘Yıllık 7,1 milyar dolar cari açığı kapatacağız’

Teknoloji odaklı sanayi hamlesine odaklanılacağını vurgulayan Bakan Kacır, “Projeler uygulanmaya başladığı zaman yıllık 7,1 milyar dolar cari açığı kapatıyor olacağız” diye konuştu. Türkiye’nin ihracatının 254 milyar dolara eriştiğine ve bu rakamın 240 milyar dolarla yüzde 95’inin imalat sanayisinden geldiğine vurgu yapan Bakan Kacır, “Küresel ticarette, akıl ve alın teriyle bir Türkiye üzerine, bir Türkiye daha koyduk” ifadelerini kullandı.

Peki, Bakan Kacır konuya ilişkin başka neler söyledi? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön