10 / 05 / 2024

Bakan Kacır: ‘Yıllık 7,1 milyar dolar cari açığı kapatacağız’

Bakan Kacır: ‘Yıllık 7,1 milyar dolar cari açığı kapatacağız’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İSO’nun meclis toplantısında konuştu. Kacır, Teknoloji odaklı sanayi hamlesi hedeflediklerini ifade eden Kacır, “Projeleri uygulamaya başladığımız zaman yıllık 7,1 milyar dolar cari açığı kapatıyor olacağız” şeklinde konuştu.



Kacır, Türkiye’nin güneş paneli, demir çelik, beyaz eşya, düz cam ve çimento üretiminde Avrupa 1’ncisi ve askeri insansız hava aracı üretiminde dünya 1’ncisi olduğunun altını çizerek “Bunun taçlanarak sürmesi temel politikamız olacak. Biz de bakanlık olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Bunun yolunun da Türkiye’yi kritik sektörlerde bağımsız kılabilmek, katma değerli üretimi yaygınlaştırmak ve nitelikli istihdam politikalarını uygulamak olduğunu düşünüyoruz. Teknolojide mutlaka paradigma değişimlerine odaklanmamız gerekiyor” değerlendirmelerinde bulundu.

Bakan Kacır: ‘Yıllık 7,1 milyar dolar cari açığı kapatacağız’

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİYLE İLK 10 EKONOMİDEN BİRİ OLACAĞIZ

Sanayi sektörünün, ülke kalkınmasının lokomotifi olduğunu vurgulayan Bakan Kacır, sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle yüksek teknoloji üretimimiz, sanayinin genel ortalamasının da üzerinde büyüme gösteriyor. Yüksek teknoloji ihracatımızın 2023’te 10 milyar dolar olmasını amaçlıyoruz. Teknolojide bu amaçlara ulaşmamız için paradigma değişimi şart. Milli Teknoloji Hamlesi ile Türkiye’nin dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisinden biri olmasını arzu ediyoruz.”

Akbank son kez duyurdu! Adınıza tamı tamına 1.500 TL yatacak! Son gün 26 Haziran!

ŞOK’ta sızma zeytinyağı 185 TL’ye, siyah zeytin 49 TL’ye, kırmızı mercimek 20,95 TL’ye düştü!

Garanti BBWA’dan son dakika açıklaması! Bu kişilerin hesabına tam bu kadar para yatacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön