28 / 04 / 2024

Bakan Kirişci’den planlı üretim açıklaması: İstediğimi ekerim devri kapanacak!

Bakan Kirişci’den planlı üretim açıklaması: İstediğimi ekerim devri kapanacak!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımsal üretimde daha planlı olunması gerektiğini ve bu hedefe ulaşmak için her türlü sevk ve idarenin bakanlık tarafından yürütüldüğü bir çalışma sürecine girdiklerini açıkladı. Kirişci, “İstediğimi ekerim devri kapanacak” dedi.



Edirne Ticaret Borsasında tarım sektörü temsilcileriyle bir araya gelen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, iklim değişikliği, koronavirüs salgını ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın, gıda arzının önemini bir kez daha gösterdiğini ifade ederek, savaş yüzünden tüm dünyanın gıda sıkıntısı çektiği bir dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde imzalanan tahıl koridoru anlaşmasının önemini vurguladı.

Ukrayna’dan tahıl sevkiyatınının başlamasıyla dünyanın rahat bir nefes aldığını dile getiren Bakan Kirişci, Türkiye topraklarının sınırsız, ölçüsüz ve herkesin kafasına göre ekip dikeceği bir alan olmadığını söyledi.

Kirişci, şöyle devam etti:

"Böyle bir Türkiye toprağı yok, biz Latin Amerika ülkesi değiliz Nüfusumuz hızla artıyor. Çocukluğumuzda sofralarımızda tükettiğimiz ürünlerle bugünküleri karşılaştıralım, benzerlik var mı? Çeşitler değişmiş, refah seviyesi yükselmiş. Dışarıdan tüketen bir toplum haline geldik. Bir yandan da ülkemizi ziyaret eden turist sayısı da her geçen gün daha da arıyor. Her bakımdan ülke olarak kendimizi hazırlamak zorundayız. Planlı üretim yapmamız gerekiyor. Buradan hareketle de bütün sevk ve idarenin bakanlığımız tarafından yürütüldüğü bir çalışma sürecine girmiş bulunuyoruz. Tarlanız var 'istediğimi ekerim, dikerim' devri kapanıyor. Biz bu topraklarda toprağın ekolojisine, sanayi ve endüstriye ve de oradaki insanların bazı alışkanlıklarına göre ekim yapılmasını istiyoruz. Her zaman için önceliğimiz 'un, yağ, şeker' diyoruz.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön