Kent Haberleri

Bakan Kurum açıkladı: Esnafa 750 bin TL hibe 750 bin TL kredi müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada sanayi sitesindeki iş yerlerinin yerinde dönüşümünde destek miktarının 100 metrekarelik bir dükkan için 750 bin TL hibe ve 750 bin TL kredi olarak yükselttiklerini müjdeledi.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş'ta sanayi sitesi esnafını ziyaret etti. Burada yaptığı açıklamada esnafın talebi doğrultusunda sanayi sitesindeki iş yerlerinin yerinde dönüşümünde destek miktarının 100 metrekarelik bir dükkan için 750 bin Türk Lirası hibe ve 750 bin Türk Lirası kredi olarak yükselttiklerini dile getiren Bakan Kurum, "Ödeme takvimini de yayacağız. İsteyen imkanı varsa peşin öder isteyen vadeli öder. Sizden gelen talepleri de alacağız. O talepler çerçevesinde projelendireceğiz" dedi. İşte konu ile ilgili detaylar…


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, asrın felaketinin yaşandığı Kahramanmaraş'ta sanayi sitesi esnafını ziyaret etti. Esnafın talepleri doğrultusunda sanayi sitesindeki iş yerlerinin yerinde dönüşümünde destek miktarının 100 metrekarelik bir dükkan için 750 bin TL hibe ve 750 bin TL kredi olarak yükselttiklerini müjdeleyen Bakan Murat Kurum önemli açıklamalar da yaptı.


750 BİN TL HİBE, 750 BİN TL KREDİ DESTEĞİ

Bakan Kurum açıklamasında "Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız Kahramanmaraş Karma Sanayi Sitesi'nin oluşturduğu istihdamla kentimiz için çok önemli bir site olduğundan bahsediyorlar. Yeni dükkan maliyetinin ortalama 1,5-2 milyon Türk Lirası civarında olduğu ve bu maliyet karşısında 400 bin Türk Lirası hibe, 400 bin Türk Lirası kredi verildiğini ve bunun da yeterli olmadığını söylüyorlar. Bakanlığımız bu konu ile ilgili olarak 750 bin Türk Lirası hibe, 750 bin Türk Lirası  kredi desteğini inşallah burada Büyükşehir Belediyemizle birlikte esnafımıza verecek" ifadelerini kullandı.


100 METREKARELİK İŞ YERLERİNİ KAPSAYACAK

Açıklamasında söz konusu bu desteğin 100 metrekarelik bir iş yeri için geçerli olacağını dile getiren Bakan Murat Kurum, şöyle konuştu: “Kooperatifimizle beraber talep eden vatandaşlarımızla projelerini, metrekarelerini çalışacağız. Bu kapsamda 100 metrekare alana sahip dükkan için konuşuyoruz bunu. 100 metrekare dükkanın da maliyetinin yaklaşık 2 milyon Türk Lirası civarında olacağını düşündüğümüz zaman 750'si hibe, 750'si Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yine kredi imkanlarıyla yapılmış olacak. Ödeme takvimini de yayacağız. İsteyen imkanı varsa peşin öder isteyenler de vadeli öder. Sizden gelen talepleri de alacağız. O talepler çerçevesinde projelendireceğiz. Sonra da etap etap projelerimize  başlayacağız. Biz istiyoruz ki sanayi sitemiz istihdama ve üretime katma değer sağlasın. İş yerleri daha sağlam olsun. Esnafımız daha güvenli bir alanda çalışsın. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun."


"KİRA VE TAŞINMA YARDIMLARI DA ÖDENECEK"

Bakan Kurum ayrıca konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada bu süreçte esnafa kira ve taşınma yardımlarının da ödeneceğini de müjdeledi.

 

Herkesin merak ettiği o sorunun yanıtı İslam Memiş'ten geldi! Ben olsam...

TOKİ’den Ekim 2024 bombası! 1.813 konutluk 6 yeni kampanya geliyor!

Ünlü gayrimenkul uzmanı arazi almak isteyenler için Çanakkale Biga’daki fırsat bölgeleri açıkladı!