21 / 05 / 2024

Bakan Kurum açıkladı! Sosyal konut projesinde flaş gelişme

Bakan Kurum açıkladı! Sosyal konut projesinde flaş gelişme

Bakan Kurum, "Sosyal konut projemiz kapsamında 2023 Mart ayına kadar tüm illerimizde kuralarımızı bitireceğiz" ifadelerini kullandı. Kurum, orta ve üst gelir grubuna yönelik yeni konut projesiyle ilgili de açıklamada bulundu.



Türkiye Mekansal Strateji Planı Şubat'ta açıklanıyor
Kurum, 4 yıl önce başlattıkları Türkiye Mekansal Strateji Planı çalışmasında sona geldiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye Mekansal Strateji Planımızı tüm bakanlıklarımız, belediyelerimiz, STK'larımız, meslek odalarımızın görüşleri çerçevesinde İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğiyle hazırladık. Önümüzdeki şubat ayında da kamuoyuyla paylaşacağız. Türkiye Mekansal Strateji Planı 2053 vizyonu iklim değişikliğiyle ilgili hedeflerimizi içeriyor. Bu plan ülkemizin 50 yılını, şehirlerimizin kalkınmasını, ekonomimizin ilk 10 ekonomi arasına girmesini sağlayacak ve yatırımların doğru alanlarda, doğru yerlerde yapılmasını öngörecek, yaşanabilir, yenilikçi, dayanıklı ve sürdürülebilir olacak."

"Bugüne kadar 3,2 milyon konutun dönüşümünü tamamladık"
Kurum, Türkiye'nin muhteşem bir coğrafyası olduğunu ama pek çok zorlukla da mücadele edildiğini, bu zorlukların başında da depremin geldiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde başlattıkları kentsel dönüşüm seferberliğini kararlılıkla sürdürdüklerini ifade eden Kurum, "Depremle mücadele terörle mücadele kadar önemlidir. Biz bu konuyu siyaset üstü görüyoruz." dedi.

Bugüne kadar 3,2 milyon konutun dönüşümünü tamamladıklarını aktaran Kurum, "13 milyon vatandaşımızı güvenli, sağlıklı, iklim dostu konutlara yerleştirdik. Şu anda halihazırda deprem dönüşümüne girmesi gereken konutlarımızla ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hedefimiz 2035 yılına kadar dönüşüme girmemiş hiçbir alan kalmasın istiyoruz." diye konuştu.

Kamu binalarında enerjide 115 milyonluk tasarruf
Kurum, Dünya Bankası kredisiyle yürütülen Kamu Binalarında Enerji Verimliliği (KABEV) projesi kapsamında 2020'den bu yana kamu binalarında enerji tüketimini ve karbon emisyonunu azaltmak için önemli çalışmalar başlattıklarını belirtti.

Bakan Kurum, "Bu projemizle 81 ilimizde yer alan kamu yapılarımızın enerji etüdünün projelendirilmesi, uygulaması ve enerji sürekliliğinin izlenmesi de dahil tüm teknik çalışmaları yaptık. Bugüne kadar 565 kamu binasında enerji verimliliği projesini başlattık. Bu binalarımızda ortalama yüzde 46 enerji verimliliği sağladık. Bugüne kadar da 115 milyon liralık tasarruf ettik." bilgisini verdi. Kurum, bu projeyi 2 yılda tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.


Geri Dön