17 / 07 / 2024

Bakan Kurum açıkladı! TOKİ ile deprem bölgesinde en kısa sürede projeler gerçekleştirilecek...

Bakan Kurum açıkladı! TOKİ ile deprem bölgesinde en kısa sürede projeler gerçekleştirilecek...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden en çok etkilenen şehirlerden olan Osmaniye ve Adana'da depremzede vatandaşlar ile buluştu.


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


İncelemelerde bulunmak için gittiği Osmaniye ve Adana'da depremzede vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Bakan Kurum, talepleri tek tek dinledi. Bir depremzede vatandaşın, yıkılan binalarının  TOKİ  tarafından yapılmasını talep etmesi üzerine Bakan Kurum, "Hayırlı olsun. Burayı TOKİ Başkanlığımız en kısa zamanda projelendirip yapacak."dedi.

sabah.com.tr'de yer alan habere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden en çok etkilenen şehirlerden Osmaniye ve Adana'da depremzede vatandaşlarlar ile buluştu. Osmaniye'de İstasyon Caddesi'nde incelemelerde bulunan Bakan Kurum, depremzede vatandaşların taleplerini de tek tek dinledi. 

Bakan Kurum açıkladı! TOKİ ile deprem bölgesinde en kısa sürede projeler gerçekleştirilecek...

TOKİ EN KISA ZAMANDA PROJELENDİRİP YAPACAK

Üç günde 5 şehre; Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Adana'ya giden Bakan Kurum, afet konutlarını inceledi ve vatandaşların taleplerini yerinde dinledi. Kurum, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Osmaniye programında, İstasyon Caddesi'nde vatandaşların büyük ilgisiyle karşılandı. Vatandaşlarla tek tek tokalaşan Kurum, onların taleplerini dinledi. Bir depremzede vatandaşın, yıkılan binalarının TOKİ tarafından yapılmasını talep etmesi üzerine Bakan Kurum, "Hayırlı olsun" diyerek kendisiyle tokalaştı. Kurum, yapılan evlerin zemin artı 4 katı geçmediğini belirterek, şunları belirtti;  "Dükkanı olana dükkan, evi olana ev, AFAD'dan hak sahibi olana AFAD'dan, olmayanları ise kentsel dönüşümden hak sahibi yapacağız. Mevcut arsa değerlerinizi hesaplayacağız. Yeni yapacağımız projeden bu değerleri düşeceğiz. Maliyetlerde ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla indirim yapacağız. Kalan bir borcunuz varsa da uzun vadede ödeme imkanına erişeceksiniz. Burayı da sizlerin talepleri doğrultusunda TOKİ Başkanlığımız en kısa zamanda projelendirip yapacak." diye ifade etti. Bakan Kurum daha sonra diğer vatandaşların da taleplerini dinleyerek projeleri de inceledi.

Bakanlık açıkladı! Yıl sonuna kadar 200 bin konut teslim edilecek...

Naci Görür'den uyarı: Deprem bölgesi yap-sat müteahhitlerle düzenlenirse, bu felaketi gelecek nesillere ihraç ederiz! 

Bakan Kurum açıkladı! Her ay 25-30 bin konut teslim edilecek...

Murat Kurum, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Cengiz Erdem'i görevden aldı iddiası!


Geri Dön