06 / 05 / 2024

Bakan Kurum: Fikirtepe'de 12 bin konut inşa ediyoruz!

Bakan Kurum: Fikirtepe'de 12 bin konut inşa ediyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Fikirtepe'deki konutlara yönelik açıklama yaptı. Kurum 12 bin konutu inşa ettiklerini belirtti.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Fikirtepe’de Emlak Konut eliyle 60 bin vatandaşın hayatını değiştirecek bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini duyurdu. 

‘Büyük Dönüşüm Yeni Fikirtepe’ diyerek 12 bin konut inşa ettiklerini kaydeden Kurum, 17 Nisan’da bin 648 konutun anahtarlarını sayın Cumhurbaşkanının teşrifleriyle hak sahiplerine teslim edildiğini ifade etti.

Kurum, tüm konutların yine aynı hız ve anlayışla en geç bir sene içerisinde hak sahiplerine teslim etmeyi planladıklarını söyledi.

'Yarısı Bizden' kampanyasına dair bilgi veren Kurum, "'İstanbul'da 1,5 Milyon Konutluk Büyük Dönüşüm' diyoruz."  'Yarısı Bizden, Yarısı Devletten' diyoruz" dedi.

Bakan Kurum İstanbullular için, Kadıköylüler için 500 bini Avrupa'da, 500 bini Anadolu'da olmak üzere toplam 1 milyon yeni konutu İstanbul'un dönüşümü için inşa edttiklerini belirtti.

Ayrıca 500 bin konutuda yerinde dönüştürülduğunu anımsattı.

FİKİRTEPE'YE 12 BİN KONUT!

Bakan Kurum, Fikirtepe'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum "Bugün; yıllardır çözülmeyen, kangrene dönen Fikirtepe'de sorununu çözdüklerini belirtti. Fikirtepe'de Emlak Konut eliyle 60 bin vatandaşın hayatını değiştirecek bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini belirtti.

"'Büyük Dönüşüm Yeni Fikirtepe' diyerek 12 bin konut inşa ediyoruz. " diyen Bakan Kurum, En geç 1 yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

BİM'den Birlikten Berekete kampanyası! Tuvalet kağıdı 34 TL'ye düştü! BİM 16 Mayıs aktüel ürünler kataloğu

Türk savunma sanayisinden deprem bölgesine 8 milyar liralık yatırım!

Migros sanal markette taze perşembe rüzgarı! Kırmızı et, beyaz et, peynir dibi gördü!


Geri Dön