15 / 05 / 2024

Bakan Kurum sosyal medyadan duyurdu: "141 bin 300 konutun yapımına başladık"

Bakan Kurum sosyal medyadan duyurdu:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Asrın felaketinin 3'üncü ayında 141 bin 300 konutun yapımına başladık. 58 bin 629 konutun temellerini attık" açıklamasında bulundu. İşte detaylar...



"143 BİN TOKİ KONUTU DİMDİK AYAKTAYDI"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz ay katıldığı bir televizyon programında ise şöyle konuşmuştu:

"Kalıcı konutların yapımı için 11 ilimizde eş zamanlı olarak çalışmalara başladık. 78 bin konutun sözleşmesini imzaladık. 42 bin konutun temelini attık.  Bu depremde 143 bin TOKİ konutu dimdik ayaktaydı. TOKİ burada çok önemli bir sınav verdi. Kısmen hasarlar olsa da hiçbir Toki binası yıkılmadı. Bu binalarda yaşayan 600 bin insanın burnu dahi kanamadı.

MAYIS SONUNA KADAR 319 BİN KONUT

Rezerv alanlarda hedefimiz 1 sene içerisinde vatandaşlarımıza konutları teslim etmiş olmak. Mayıs ayının sonuna kadar 319 bin konutu başlatmayı planlıyoruz. Daha önceki depremlerde biz 6. ayda teslimlere başladık. Burada da aynı anlayışla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Verdiği sözü tutan bir devlet idaresi söz konusu göstereceğiz."


Geri Dön