29 / 04 / 2024

Bakan Mehmet Özhaseki İstanbul'da dönüştürülecek konut sayısını açıkladı!

Bakan Mehmet Özhaseki İstanbul'da dönüştürülecek konut sayısını açıkladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, olası depreme hazırlık için gelecek senelerde İstanbul'da yaklaşık olarak 600 bin konutun dönüştürüleceğini dile getirdi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Trabzon'daki Devlet Su İşleri 22. Bölge Müdürlüğü Salonu'nda sektör temsilcileriyle buluştu. Bakan Özhaseki, toplantıda yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğine değindi.

231 ŞİDDETLİ DEPREM

Bakan Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada "Son yüzyıllarda gerek ana kara ve denizlerde yaşanan 6 ve üzeri şiddette yıkıcı diye tarif edilebilecek deprem sayısı 231. Yani her yıl 2 ya da 3 tane yıkıcı deprem yaşanıyor bu memlekette. Ana karamızda yalnızca yaşanan deprem sayısı da 60'ın üzerinde. Ölen insan sayımız ise 130 bin. Böyle bir coğrafyada yaşıyoruz." dedi.

Bakan Mehmet Özhaseki İstanbul da dönüştürülecek konut sayısını açıkladı!

500'E YAKIN HAREKETLİ FAY HATTI VAR

Bakan Mehmet Özhaseki, tedbiri elden bırakmamak gerektiğine değinerek, "Şu anda ülkemizde 500'e yakın hareketli fay hattı bulunuyor. Nerede, hangi tarihte, nasıl bir şiddette kırılacağını kimse bilemiyor." diye konuştu.

2 MİLYON 250 BİN KONUT DEĞİŞTİRİLDİ

Bakan Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada toplamda 2 milyon 250 bin konutu değiştirdiklerini, 450 bin de inşaatın sürdüğünü kaydederek, "Bunlar bizi kesmediği için yeni yasalar çıkardık. İnşallah çok hızlı bir vaziyette Türkiye'yi depreme dirençli bir duruma getireceğiz zaten. Bu işin üç ayağı bulunuyor. Bir tanesi bakanlıksa bir tanesi belediyeler, bir tanesi de vatandaş. Bu üçlü bir araya geldiği zaman bu iş mükemmel yapılır." dedi.


600 BİN KONUT DÖNÜŞECEK

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada mega kent İstanbul olacak şekilde bütün şehirleri yavaş yavaş kentsel dönüşüme sokmak zorunda olunduğunu dile getiren Bakan Mehmet Özhaseki, bu konuda seferberlik ilan ettiklerini ve çalıştıklarını kaydetti.

Bakan Mehmet Özhaseki, şu değerlendirmeleri yaptı: "Önümüzdeki senelerde mega kent İstanbul'da 600 bin kadar konutu dönüştüreceğiz. Daha sonra Anadolu'nun birçok şehrinde her şehirde 10 bin, 30 bin, 50 bin, 100 bin konutu dönüştürmek durumundayız. Depreme karşı hazırlıklı olacaksak bu şekilde oluruz, başka olamayız. Belki şu anda inşaat sektörü finansmana erişimde zorluk çekiyor olabilir. Bu bizim günümüzün ekonomik koşullarından kaynaklanıyor fakat bir yıl sonraya kalmaz Allah izin verirse büyük bir şekilde önümüz açılır ve bizler de hızla da zaten hep beraber özellikle müteahhitlik gurubundaki arkadaşlarımızla beraber ülkemizi ayağa kaldırabiliriz. Fakat yapmamız gereken tek şey de sıfır toleransla inşaatlarımızı yapmak." dedi.

 

1 milyon TL'nin 32 günlük faiz getirisi kaç TL oldu? İşte banka banka hesaplama tablosu Mart 2024!

TOKİ'den son dakika Mayıs 2024 müjdesi! 4 kampanyada 1.773 yeni konut geliyor! 

Altının ateşi düştü, gram, çeyrek, tam altın es verdi! İşte son dakika 24 Mart 2024 canlı altın fiyatları!


Geri Dön