12 / 05 / 2024

Bakan Mehmet Şimşek ekonomi programının üç temel bileşenini açıkladı!

Bakan Mehmet Şimşek ekonomi programının üç temel bileşenini açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomide programlarının üç temel bileşeni olduğunu ifade etti. İşte Bakan Şimşek'in ekonomi programı açıklaması... 



Programın üç temel bileşeni bulunduğunu kaydeden Bakan Şimşek, "Mali disiplinin yeniden tesis edilmesi, yani deprem etkisi hariç, bütçe açığının Maastricht kriterleri ile uyumlu bir seviyeye çekilmesi, enflasyonun orta vadede tek haneye düşürülmesi için kademeli parasal sıkılaştırma ve enflasyon hedefi ile uyumlu gelirler politikası, makro finansal istikrarı ve diğer tüm kazanımları kalıcı hale getirecek yapısal reformlar." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Şimşek, Bu çerçevede sevgili vatandaşlardan özellikle bir istirhamı olduğun vurgu yaparak, "Uygulama ve politikalarımıza ilişkin lütfen benden duymadığınız hiçbir habere ve dolaşıma sokulan hiçbir dedikoduya itibar etmeyiniz" diye uyarıda bulundu. 

Bakan Mehmet Şimşek ekonomi programının üç temel bileşenini açıkladı!

Öte yandan Sözcü'de yer alan detaylara göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Bakan Şimşek, 22 haziranda Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitmişti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile BAE’ye gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin sorular üzerine Şimşek, Hazine olarak şu anda koordinasyonun kendilerinde olduğunu belirtti.

Teknik çalışmalarda epey mesafe aldıklarına vurgu yapan Şimşek, önümüzdeki iki hafta içinde çalışmaları tamamlayaklarını söyledi. Şimşek, "Cumhurbaşkanımız muhtemelen ondan sonra bir ziyarette bulunacak. O ziyarette muhtemelen bir çerçeve anlaşma olacak "dedi.

Detaylara girmek istemediğini ama oldukça kapsamlı bir program olduğunu belirten Şimşek, "Teknik anlamda epey ilerledik” diye konuştu.

Bakan Şimşek, ziyaretin ise 11-12 Temmuz NATO Liderler Zirvesi’nin ardından yapılmasının planlandığını vurguladı. Şimşek, gazetecilerin ek bütçe hazırlayacak mısınız sorusuna ise "Göreceğiz" diyerek cevap verdi.

Bankacılık sektörünün mevduatı 12 trilyon 39,2 milyar liraya yükseldi!

Selçuk Geçer doları olanların ayaklarını yerden kesecek yeni haberi verdi: 4 TL birden fırlayacak! 

TOKİ'nin bu ildeki 120 konutluk yeni projesi için beklenen tarih geldi! Hemen bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön