27 / 04 / 2024

Bakan Nebati’den yatırımcılara önemli uyarılar: Döviz kurlarında sakın oyuna gelmeyin!

Bakan Nebati’den yatırımcılara önemli uyarılar: Döviz kurlarında sakın oyuna gelmeyin!

TÜİK yarın nisan ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati enflasyonun yüzde 44 civarına gerileyeceğini belirtirken, döviz kurlarının seçim sonrasında hızla yükseleceğine ilişkin yorumlara ilişkin de önemli tespitlerde bulundu.



Türkiye İstatistik Kurulu (TÜİK) yarın nisan ayı enflasyon verilerini açıklayacak. Ekonomi çevrelerinde ve piyasalarda yapılan tahminlere göre, nisan ayında gıda ve hizmet fiyatlarının öncülüğünde nisan ayında aylık enflasyonun yüzde 2,6 oranında artışla seçimlerden önce yüksek seviyelerde seyretmeye devam edeceği öngörülüyor. Nisan ayları itibariyle yıllık TÜFE'nin ise yüzde 44 civarına gerileyeceği tahmin ediliyor.

Bakan Nebati’den yatırımcılara önemli uyarılar: Döviz kurlarında sakın oyuna gelmeyin!

ENFLASYON %50’NİN ALTINA İNECEK

Yarın enflasyon rakamları açıklanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, yarın açıklanacak enflasyonun yüzde 50’nin oldukça altına ineceğini ileri sürerken, mevsimsel olarak gıda fiyatlarındaki artışın bu düşüş sürecini hızlandıracağını savundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’ye göre, yarın açıklanması beklenen yıllık enflasyon rakamı yüzde 45’lerin altına gelebilir. A Para televizyonunda katıldığı programda enflasyon ve ekonomi gündemi ile ilgili soruları yanıtlayan Bakan Nebati, öncü göstergelerin, yarın açıklanacak enflasyonun yüzde 50'nin oldukça altına ineceğine işaret ettiğini belirterek yüzde 45'lerin altında olabileceği savını güçlendirdiğini dile getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, mevsimsel olarak gıda fiyatlarının da önümüzdeki aylarda enflasyondaki düşüşe katkı sağlayacağını öngördüklerini ileri sürdü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön