02 / 05 / 2024

Bakan Özhaseki açıkladı! Depremzede vatandaşlar kalıcı konutlarına taşındı...

Bakan Özhaseki açıkladı! Depremzede vatandaşlar kalıcı konutlarına taşındı...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Ramazan Bayramı'nı kalıcı konutlarda karşılayan depremzedelerin memnuniyetlerini belirtti.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden sonra kalıcı konutlara taşınan her vatandaş ile "çifte bayram sevinci yaşadıklarını ifade etti.

Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabından Kahramanmaraş'ta kalıcı konutları teslim edilen depremzedelerin mesajını iletti; "6 Şubat depremlerinin ardından bir olduk, el ele verdik, milletimiz için durup dinlenmeden çalıştık. Kahramanmaraşlı Cuma ağabey ve ailesi de sağlam ve güvenli yuvasına kavuştu. Yeni evine taşınan her vatandaşımızla biz de bu bayram hamdolsun çifte bayram sevinci yaşadık. Rabbim, daha nice bayramı beraber, yuvalarımızda, huzur içinde yaşamayı nasip etsin bizlere."

Yapılan paylaşım kapsamında, Ramazan Bayramı'nı kalıcı konutlarda karşılayan depremzedelerin görüşlerine de yer verildiği kaydedildi.

Kahramanmaraş'ta  TOKİ  konutlarına yerleşen Huri Kabak, geçen sene yaşanan depremin zorluklarını yavaş yavaş atlattıklarını bildirildi. "Devletimiz bize bu imkanları sunarak çifte bayram yaşattı." diyen Kabak, evlerin yapımında faydası dokunanlara teşekkür etti.

 Bakan Özhaseki açıkladı! Depremzede vatandaşlar kalıcı konutlarına taşındı...

Kahramanmaraş'ta afet konutlarına yerleşen 70 yaşındaki Cuma Kaya da evlerinin kısa zamanda biteceğini beklemediklerini kaydetti. Devletin bayram seyran demeden çalıştığını vurgulayan Kaya, "Evlerimiz geniş ve çok güzel. Depreme karşı da dayanıklı olduğunu düşünüyorum. Geceleri uyurken kendimi güvende hissediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'mıza, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında çalışan bütün yetkili kişilere çok çok teşekkür ediyorum. Allah devletimizden razı olsun. Depremin ilk anından bu yana yanımızda oldular." dedi.

Kahramanmaraş'ta "Yerinde Dönüşüm" ile yeni evlerine kavuşan Musa Çayır ise yıkılan evlerinin yerine yenisinin yapılmasını istediklerini belirterek, "Bu kadar kısa sürede evlerimizi yapacaklarını da hayal etmedik. Sağ olsun devletimiz elinden geleni yaptı." diye ifade etti.

Bakan Özhaseki açıkladı: Hatay'da her ay birkaç bin konut hak sahiplerine verilecek!

Bakan Özhaseki'den yapı denetimi açıklaması: Mevzuatın dışına çıkılmasına müsaade etmiyoruz!

Bakan Özhaseki açıkladı! Güvenli şehirlerin inşası için sıkı denetim şart!

Bakan Özhaseki açıkladı! Şehirleri depreme dayanıklı yapmamız lazım!


Geri Dön