06 / 05 / 2024

Bakan Özhaseki araç sürücülerini uyardı! Bunu yaptırmayana tam 6 bin 275 TL ceza! 

Bakan Özhaseki araç sürücülerini uyardı! Bunu yaptırmayana tam 6 bin 275 TL ceza! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, milyonlarca sürücüler için denetimlerin başladığını belirterek uyardı. Bunu yaptırmayana tam 6 bin 275 TL ceza geliyor...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren denetimlerle ilgili uyarılarda bulundu. Şuana kadar 1 milyon sürücüye ceza uygulandığı söyleyen Özhaseki, uygulamanın devam edeceğini belirtti. İşte trafikte ceza getiren o denetimler...

Bakan Özhaseki araç sürücülerini uyardı! Bunu yaptırmayana tam 6 bin 275 TL ceza! 

ARAÇ SÜRÜCÜLERİ DİKKAT: CEZASI 6 BİN 275 LİRA!

Trafikteki araçlardan kaynaklanan hava kirliliğinin önüne geçebilmek için bütün Türkiye'de başlatılan Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) uygulaması ile egzoz muayenesi denetimi yapılıyor.

Denetimlerde egzoz muayenesini ihmal eden araçlara ise idari yaptırım uygulanıyor. Bakanlık tarafından uygulanan EGEDES sistemi ile egzoz muayenesini yaptırmayan sürücüler, trafiğin akışını bozmadan belirleniyor. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, konuyla ilgili sosyal medya hesabından şu duyuruyu yaptı: "Temiz bir hava, sağlıklı bir dünya için Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi EGEDES'i 81 şehrimizde uygulamayı sürdürüyoruz.'' diyerek, EGEDES ile trafikten kaynaklı hava kirliliğinin önüne geçmek için egzoz emisyon muayenesi yaptırmayan araçları trafikte tespit edildiğini söyledi.

Bakan Özhaseki araç sürücülerini uyardı! Bunu yaptırmayana tam 6 bin 275 TL ceza! 

1 MİLYON ARACA CEZA KESİLDİ!

Bakan Özhaseki, yapılan dennetimlerle egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan yaklaşık 1 milyon araca idari yaptırım uygulandığını belirtti. 

Çevre ve Şehircilik Uzmanı Hasan Ege ise denetim etkinliği ile verimliliği artırmak, ulaşım kaynaklı emisyonları en azama indirmek için EGEDES projesini sürdürdüklerini aktardı. 

Aracın üzerinde bulunan plaka tanıma cihazı ile trafikte sabit ya da seyir halindeki araçların plakalarını okuduklarını ve egzoz emisyon ölçümü olmayan araçlara idari yaptırım uyguladıklarını söyleyen Ege, 2023 yılı için egzoz emisyon ölçümünü yaptırmamanın idari para cezası 6 bin 275 lira olduğunu söyledi.  Bakanlık tarafından yapılan çalışmalar kapsamında son bir yıl içerisinde yaklaşık 1 milyon aracın egzoz emisyon ölçümü bulunmayan aracın olduğu tespit edildi. 

Ege: ''Araç sahiplerinden insan sağlığını düşünerek egzoz emisyon ölçümleri konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz.'' diyerek  sürücüleri herhangi bir idari yaptırımla karşılaşmamak için ölçüm sürelerini e-Devlet üzerinden takip etmelerini konusunda uyardı. 

Araç sahipleri acil baksın! MTV üçüncü taksit son ödemeler ne zaman yapılacak? Ek MTV iptal mi oldu? 

Geri Dön