28 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki: Arz talep dengesini sağlayıp konut fiyatlarını düşüreceğiz!

Bakan Özhaseki: Arz talep dengesini sağlayıp konut fiyatlarını düşüreceğiz!

Bakan Özhaseki, konut fiyatlarındaki arz talep dengesini sağlamak için bakanlıklarının çalışmalar sürdürdüklerini belirterek, "2-3 seneye kalmaz biz bu dengeyi yerine oturtarak fiyatların aşağı geleceğini göreceğiz" dedi. İşte Bakan Özhaseki'nin konuya ilişkin açıklaması...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, konut fiyatlarının düşürülmesi için çalışmalar başlattıklarını söyledi.

Katıldığı TV programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Özhaseki, "Pandemi ve Ukrayna-Rusya savaşıyla birlikte deprem artık her şeyi yerinden oynattı. Arz talep dengesi bozulmuş oldu. Bizim daha fazla arz yapmamız lazım. Özellikle kentsel dönüşümle bu konuyu hızlandıracağız. Bütün hazine arazilerini tarayıp uygun olanları arz etmeyi düşünüyoruz. Fazlaca arz ettiğimiz sürece evlerde fiyat da düşecektir." dedi.

Bakan Mehmet Özhaseki'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

 Bakan Özhaseki: Arz talep dengesini sağlayıp konut fiyatlarını düşüreceğiz!

TOKİ'DEN YÜZDE 25 İNDİRİM KAMPANYASI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "TOKİ'den konut ve iş yeri alan vatandaşlarımız, kalan borçlarını peşin ödemek isterlerse yüzde 25 oranında indirimden faydalanabilecek" dedi. Kampanya 21 Eylül'de başlayacak.

AFET KONUTLARI YÜKSELİYOR

200 bin konutun yapımına başladık.  TOKİ  çok güçlü bir kurum, son depremde de sınavı geçti. TOKİ'nin de kapasitesi 60-70 bin civarında bir yılda. TOKİ'ye şimdi diyoruz ki '850 bin konutu yap'. Bu kolay bir iş değil. Bulabildiğimiz yerlere alt yapı yaparak yeri konutlar planlıyoruz. Vatandaşlarımızın bir kısmı yerinde dönüştürmek istiyordu. Kredi ve hibe şeklinde planlarımızı yaptık. Yerinde başlayanlar da çok oldu. Ama hala bazı şehirlerde hala yıkımlar devam ediyor. Ağır hasarlı binalar var. Bunlar zor işler ama altından biz kalkacağız. Şehirlerin merkezlerini de yapmak istiyoruz. Meydanlar sembolik yerlerdir. Buralarda da inşaat yapıyoruz. İnşallah bir iki sene içinde şehirlerimizi ayağa kaldırmak istiyoruz.

 Bakan Özhaseki: Arz talep dengesini sağlayıp konut fiyatlarını düşüreceğiz!

YENİ KONUT PROJELERİ

Kira fiyatlarına yönelik bir soruya karşılık Özhaseki, "Kentsel dönüşümü hızlandırıp yeni konutlar yapmamız birinci vazifemiz olarak duruyor. İkincisi şu an yeni bir genel müdürlük oluşturuyoruz. O genel müdürlük bünyesinde de biz bütün Hazine arazilerini taratıp, planlayıp arz etmeyi düşünüyoruz. Elbette ki açık rekabetçi ortamda, bunların arzı yapılacak ama fazlaca arz ettiğimizde fiyatlar düşecektir." diye konuştu.

Mersin'de depremzedeleri kiralık ev vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen 10 kişi yakalandı!

Asgari ücret zammında 5 yeni formül! Yeni asgari ücret 18 bin 813 TL mi olacak? Son dakika müjdesi! 

TOKİ indirim bombasını patlattı: Yüzde 25 indirim için başvurular 21 Eylül'de başlıyor! İşte başvuru şartları...


Geri Dön