27 / 04 / 2024

Mersin'de depremzedeleri kiralık ev vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen 10 kişi yakalandı!

Mersin'de depremzedeleri kiralık ev vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen 10 kişi yakalandı!

Asrın felaketi olarak belirtilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirler arasında yer alan Mersin'e gelen afetzedeleri, "kiralık ev" vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen toplam 13 şüpheliden 10'u şafak operasyonuyla gözaltına alındı.



Asrın felaketi olarak belirtilen ve 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentler arasında bulunan Mersin'e gelen afetzedeleri, "kiralık ev" vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen toplam 13 şüpheliden 10'u şafak operasyonuyla gözaltına alındı.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, internet üzerinden "kiralık ev" vaadiyle kapora aldıkları ve depremzedeleri dolandırdığı iddia edilen zanlıların yakalanması için çalışmalar başlattı.

Paylaşılan bilgilere göre, bu kapsamda, aralarında şehirde yaşayan vatandaşların da yer aldığı çok sayıda kişiyi aynı yöntemle mağdur ettiği belirlenmiş olan toplam 13 şüphelinin kimliği tespit edildi.

Ayrıca yine verilen bilgilere göre günün erken saatlerinde dron destekli düzenlenen operasyona 150 polis katılım sağladı..

Paylaşılan bilgiye göre, eş zamanlı olarak gerçekleştirilen baskınlarda bazı adreslere "koçbaşı" kullanılarak girildi. Ayrıca Özel harekat polisleri, operasyon yapılan adreslerdeki sokakların giriş ve çıkışlarında uzun namlulu silahlarla bazı güvenlik önlemleri de aldı.

Mersin de depremzedeleri kiralık ev vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen 10 kişi yakalandı!

Gerçekleştirilen operasyonda toplamda 10 zanlı yakalandı, adreslerde bir miktar sentetik ecza, çok sayıda kredi kartı, doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

Yine paylaşılan detaylara göre, adreslerinde bulunamayan 3 şüpheli aranıyor.

KONUT FİYATLARI MİAMİ'Yİ GEÇTİ

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde dünyada artan konut fiyatları Türkiye'de ekonomik krizle birlikte 'barınma' sorununu da ortaya çıkardı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, artan konut kiraları yurttaşın gelirini aşarken, konut satın almak ise alt ve orta gelir sahibi vatandaş için git gide zorlaştı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre, özellikle büyük şehirlerde konut fiyatları, dünyada pahalılığı ile bilinen ülkeleri dahi geride bıraktı. Mersin de konut fiyatlarıyla o şehirler arasında yerini aldı.

Artı Gerçek'te yer alan haberine göre, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Emlak Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi, konutta yaşanan krize karşı "Burada Herkes Kazanır" başlık seminer yaptı. Verilen bilgilere göre, Oda Başkan Yardımcısı Cem Bucuge, “Konut fiyatlarının dünyadaki karşılaştırması gayri resmi olarak Miami’deki bir villa ile yapılır. Miami’deki villa 1 milyon dolar. Ne oldu da Mersin’de Miami’nin üzerine çıktık? Burada 250-300 metrekarelik villa için 30 milyonları duymaya başladık" dedi.

Asgari ücret zammında 5 yeni formül! Yeni asgari ücret 18 bin 813 TL mi olacak? Son dakika müjdesi! 

TOKİ indirim bombasını patlattı: Yüzde 25 indirim için başvurular 21 Eylül'de başlıyor! İşte başvuru şartları...

Memurların zamlı Ocak 2024 maaşları tek tek sıralandı! En düşük memur maaşı tam bu kadar olacak! Şimdi bakın!


Geri Dön