29 / 04 / 2024

Kiralık ev fiyatları Şubat 2022'de en çok hangi illerde arttı?

Kiralık ev fiyatları Şubat 2022'de en çok hangi illerde arttı?

Türkiye'de ortalama kiralık ev ilan metrekare fiyatlarında gerçekleşen senelik yükseliş oranı Şubat 2022'de yüzde 84,2 olarak belirlenirken, ortalama kiralık ev ilan metrekare fiyatı 30 Türk Lirası'na yükseldiği tespit edildi.



Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından sahibindencom’un ilan verilerikullanılarak oluşturulan “sahibindex Kiralık Konut Piyasası Görünümü” 2022 Mart ayı raporunun sonuçları açıklandı ve raporda dikkat çeken veriler ortaya çıktı. Rapora göre; Türkiye'de ortalama kiralık ev ilan metr 2022'de yüzde 84,2 olarak belirlenirken, ortalama kiralık ev ilan metrekare fiyatı 30 Türk Lirası'na kadar çıktı. Senelik kira yükseliş oranı megakent İstanbul'da yüzde 112,3 olurken, başkent Ankara'da yüzde 106,7, Ege'nin incisi İzmir'de ise yüzde 74 olarak belirlendi.

Kiralık ev fiyatları Şubat 2022 de en çok hangi illerde arttı?

Bu gelişmeler çerçevesinde ortalama kiralık ev ilan metrekare fiyatları megakent İstanbul’da 49 Türk Lirası'na, başkent Ankara’da 24 Türk Lirası'na, Ege'nin incisi İzmir'de ise 30 Türk Lirası'na kadar arttı. Enflasyondan arındırılmış (reel) kira fiyatlarına bakıldığında ise hem Türkiye'de de hem de üç büyük kentte yükseliş kaydedildi. Kiralık ev piyasasında bir canlılık belirteci şeklinde kullanılan kiralanan ev sayısının toplam kiralık ilan sayısına oranı geçen aya göre Türkiye'de ve megakent İstanbul’da yükseliş gösterirken, başkent  Ankara  ile İzmir’de geriledi.  


Geri Dön