28 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki: Bundan sonra sıfır toleransla önümüze bakmalıyız!

Bakan Özhaseki: Bundan sonra sıfır toleransla önümüze bakmalıyız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yönetmeliklere uygun olarak inşa edilen binaların, Kahramanmaraş merkezli depremlerden çok az hasarla çıktığına değinerek, sıfır toleransla hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin başkanlığında, bakanlık binasında gerçekleştirilen Deprem Bölgesi Belediye Başkanları İstişare Toplantısı'na, bakan yardımcıları, Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut ile Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen il ve ilçelerin belediye başkanları da katıldı.

Toplantıda önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat tarihinde yaşanan ve 11 şehri etkileyen depremlerden sonra yaraların sarılması amacıyla devlet ve milletin el ele verdiğine işaret etti.

Bakan Özhaseki: Bundan sonra sıfır toleransla önümüze bakmalıyız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Deprem bölgelerindeki şehirlerimizde 872 bin 59 bağımsız birim yıkılmış vaziyette, 311 bin bina ediyor." dedi.

Yaptığı açıklamada devlet olarak 680 bin konut yapmalarını gerektiğini kaydeden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "170 binden fazla da depo, iş yeri gibi yerler yapmamız icap ediyor. Karşımıza çıkmış olan toplam sayı 850 bin civarında. Böyle bir hasar var karşımızda ama inşallah bunların altından kalkacağız. İlk etapta 180 bin civarında ihale gerçekleştirildi. Bunların belki teslimatları ekim, kasım, aralık ayları gibi yapılacak. İlk hak sahibi vatandaşlarımız o bölgelere gidip, güvenli evlerinde oturacaklar." dedi.

Yaptığı açıklamada Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Dünyada en çok risk taşıyan ülkeler sıralamasında 5. sıradayız. Geçtiğimiz 100 sene içinde denizde ve karada yaşananan 6 ve üzerinde yıkıcı şiddetteki deprem sayısı 226. Her sene neredeyse 3 deprem yaşıyoruz. Karada yaşanan 6 ve üzeri şiddette yani yıkıcı olarak tarif edilebilecek şiddette deprem sayısı ise 60'ın üzerinde. Toprağa verdiğimiz can sayısı 130 bin, maddi hasar tarif edilemez. Hepimiz bir deprem ülkesinde yaşadığımızı bilerek hareket etmek durumundayız." dedi.


Geri Dön