Kentsel Dönüşüm

Bakan Özhaseki'den flaş kentsel dönüşüm açıklaması: Tapusu olanı kimse evinden çıkaramaz! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve 'Vatandaşların mülkleri ellerinden' alınacak iddiasına yanıt verdi. İşte ayrıntılar...

Yeni kentsel dönüşüm yasası ile gündeme gelen 'Vatandaşların mülkleri ellerinden' alınacak iddiasına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’den yanıt geldi. 

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Deniz Zeyrek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin kentsel dönüşüm ile ilgili yaptığı yeni açıklamaları bugünkü köşesine taşıdı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye’de 31 milyon konut, 6 milyon işyeri olmak üzere 37 milyon bağımsız birim bulunduğunu belirtti ve riskli ve dönüşmesi gereken bağımsız birim sayısını, 6 milyon konut, 1,5 milyon iş yeri olarak açıkladı. 

2012'DEN SONRAKİ BİNALARA RİSKLİ DENEBİLİR Mİ?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 2012’den sonra yapı denetimi konusunda ciddi düzenlemeler yapıldığını, o tarihten sonra yapılan binaların riskli olduğunun söylenmesinin doğru olmayacağına dikkat çekti. 

Ayrıca Bakan Özhaseki,  deprem kuşağındaki Türkiye’de riskli yapıların en kısa zamanda dönüşmesi gerektiğinin bir gerçek olduğuna da değindi. 

TAPUSU OLANI KİMSE EVİNDEN ÇIKARAMAZ 

Bakan Özhaseki, kentsel dönüşümde yapılan son düzenleme ile ilgili de konuştu. Açıklamasında "Rezerv  alan için ‘yeni yerleşim yeri’ ifadesi kullanılıyordu ve bu yüzden yeni yerleşimden kent dışındaki boş alanları anlayan mahkemeler ‘burası yeni yerleşim değil’ gerekçesiyle konut alanlarda rezerv alan ilan edilmesi kararlarını iptal ediyordu" diyen Özhaseki, şu an 'yeni yerleşim yeri' ifadesini çıkardıklarını, bunun arkasında bir şey aranmasının doğru olmadığını söyledi. 

Özhaseki, son günlerde sık sık tartışma konusu olan bu yasayla vatandaşların mülklerine çöküleceği endişesi ile ilgili de konuştu. 

Deniz Zeyrek, Bakan Özhaseki'ye "Dönüşümden sonra vatandaş değerlenen konutunun parasını ödeyemezse başka yerlere göç etmek zorunda kalır mı?" sorusunu yöneltti. 

"Hayır. Çok net söylüyorum. Konutu dönüştürülen vatandaşın tapusu bulunuyorsa onu oradan hiç kimse çıkaramaz. Vatandaş ölene kadar orada yaşar. Borcunu da öder. Ödeyemezse varisleri yaşamaya ve ödemeye devam eder" diyerek soruyu yanıtlayan Özhaseki, daha önceki önceki uygulamalarda yerlerinden olan vatandaşların hazine arazilerinde oturduğunu, tapularının bulunmadığını anımsattı. 

Kentsel dönüşümde yol haritası belli oldu! İstanbul'da her 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak!

Veliefendi İşçi Blokları'nda dönüşüm başlıyor!

Rezerv alan ilan edilmişti: Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin arazisi için alınan tüm kararlar sorunlu iddiası!