03 / 05 / 2024

Bakan Özhaseki’den konut müjdesi! Son aşamaya gelindi!

Bakan Özhaseki’den konut müjdesi! Son aşamaya gelindi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya'da afet konutlarının yükseldiğini söyledi. Özhaseki, afet konutlarını 2 ay içerisinde peyderpey teslim etmeye başlayacaklarını ifade etti.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı açıklamada, "Malatya'mızda da konutlarımız yükseldi. 2 ay içerisinde peyderpey vatandaşlarımıza teslim etmeye başlıyoruz. Malatya’da 77 bin 717 afet konutu, 25 bin 302 köy evi, 27 bin 400 depo-ahır ve bunun yanı sıra, iş yeri olmak üzere toplam 130 bin 419 bağımsız bölüm yapacağız. 23 bin 861 afet konutu ve köy evimizin yapımına hız kesmeden devam ediyoruz.

Bakan Özhaseki’den konut müjdesi! Son aşamaya gelindi!

'Yerinde Dönüşüm' projemizde de Malatya'da şu ana kadar müracaat sayısı 30 bin 215 oldu. Ev ve iş yerlerimizi yerinde dönüştürmek için el birliğiyle çalışmaya devam ediyoruz. Malatya'da; yurttaşlarımızın mahalle kültürünü yaşayabilecekleri sağlam, güvenli ve iklim dostu konutlar inşa ediyoruz" değerlendirmelerinde bulundu.

1.20 FAİZLİ KONUT KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

Öte yandan, düşük faizli konut kredisinin şartları merak ediliyor. Yüzde 1.20 oranıyla düşük faizli konut kredisinden hiç evi olmayan kişiler yararlanabilecek.

5 milyon liraya kadar ekspertiz değeri olan bir ev için alınabilecek kredi 2 milyon TL seviyelerindeyken, yeni yapılacak düzenlemede en azından bu oranın yüzde 80 seviyelerine çıkartılması olumlu olarak değerlendirildi.

KONUT KREDİSİNDEN KİMLER FAYDALANABİLECEK?

Daha önce benzeri olabilecek kampanyalarda, örneğin taşınmazın alınacağı kentte yakın zamanda (son bir senede) konut satmamış olmak, hisseli bir eve sahip olsa da hisse oranının yüzde 50'den fazla olmaması gibi kriterler masada olabilecek.

Bakan Özhaseki’den konut müjdesi! Son aşamaya gelindi!

VADE VE FAİZ NE KADAR OLACAK?

Daha önce uygulanan kampanyalara bakıldığı zaman kredi vade süresinin uzatılması öngörülüyor. Düşük faizli konut kampanyası ile ilk konutunu alacaklara 120 ay dışında 15 yıl yani 180 aya kadar bir vadelendirme olanağı verilebilecek. 2’inci konutunu alacak olanlara konutun değerinin yüzde 90'ı yerine yüzde 22.5 oranında kredi fırsatı sağlanırken, ilk kez konut alacaklara ise yüzde 1.20 faiz oranı uygulanması planlanıyor.

800 bin lira konut kredisinin ödeme planı neler? Toplam ödeme tutarı ne kadar?

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!

Kiracılara müjde! Kira ödemelerinde devrim niteliğinde düzenleme!

Geri Dön