27 / 04 / 2024

Kiracılara müjde! Kira ödemelerinde devrim niteliğinde düzenleme!

Kiracılara müjde! Kira ödemelerinde devrim niteliğinde düzenleme!

Kira fiyatlarındaki artışın ardından kirasını ödeyemeyen vatandaşlara müjdeli haber geldi. Devlet destek elini uzatıyor. Bu kişiler 10 bin TL kira desteği alabilecek. İşte detaylar...



Öğretmen aylıklarının enflasyon etkisiyle erimesi, öğretmenlerin daha iyi bir hayat standardına sahip olma ihtiyacını gündeme taşırken, özellikle büyük kentlerde yaşayan öğretmenler için kira yardımı talepleri büyük önem kazandı. Muhalefet, öğretmenlerin ekonomik sorunlarının hafifletilmesi için kira yardımının artırılması gerektiğini savunarak "Kira yardımı 10 Bin TL olsun" mesajı göndererek taleplerini belirtti.

Kiracılara müjde! Kira ödemelerinde devrim niteliğinde düzenleme!

10 BİN TL KİRA YARDIMI TBMM'YE TAŞINDI

Bu doğrultuda, 7’nci Dönem Toplu Sözleşme toplantılarında kira yardımı masaya gelmişti. Fakat, zamların beklentilerin altında olmasına karşın, Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, bu konuda sessiz kalmıştı. Muhalefetin kira yardımı taleplerini artırmasıyla beraber bu sessizlik bozuldu. Özellikle büyük kentlerde ikamet eden öğretmenler, kira yardımının artırılması gerektiği hususunda ısrarlı bir şekilde görüş bildirdi. Muhalefet, yalnızca talepleri dile getirmekle kalmayıp, ayrıca bu konuyu TBMM’ye taşıyarak kira yardımının resmiyet kazanması konusunda da çalışmalar yürüttü.

KİRA YARDIMININ KABUL EDİLMESİNİ TALEP EDİYOR

Buna göre, öğretmenlere yönelik kira yardımı talepleri resmi bir teklif haline getirildi ve bu teklif TBMM’ye sundu. Bahsi geçen teklif, kamuoyu araştırmaları sonuçlarına dayanılarak hazırlandı. Bu araştırmalara göre, öğretmenlerin yüzde 78'i 35 yaş üstünde. Aynı zamanda, yüzde 84'ü ise 35 yaş altında bulunuyor. Bu istatistikler, öğretmenlerin kira yardımına ihtiyacının olduğunu ve bu yardımın finansal özgürlüklerini sağlamada önemli bir rol oynadığını gösteriyor. Süreyya Öneş Derici, muhalefet adına TBMM’den kira yardımının onaylanmasını talep ediyor.

Kiracılara müjde! Kira ödemelerinde devrim niteliğinde düzenleme!

TOKİ'DEN 500 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ

Öte yandan, 12’nci Kalkınma Planı kapsamında kentlerdeki barınma sorununa sağlıklı çözümler getirebilmesi için dar ve orta gelirlilere yönelik Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) 2024-2028 senelerinde 500 bin konut üretilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onay vermesinden sonra Meclis’e sunulan ve 2024-2028 senelerini kapsayan 12’nci Kalkınma Planı'nda, kentsel dönüşüm, şehirleşme ve konut ile çevrenin korunması ile ilgili olarak başlıklar da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Yılmaz’dan milyonları ilgilendiren deprem ve kentsel dönüşüm açıklaması!

Kahramanmaraş depremlerinde herkesi şoke eden detay! Duyanların ağzı resmen açık kaldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı resmen açıkladı! Yüksek maaşlı tam 2 bin personel alınacak! Birçok ilde alım yapılacak!


Geri Dön